Ljubljana, sobota, 23. februar 2019, 20:03

Karitas: Za Črnomelj že več kot 81.000 evrov

Pomoč ljudem po neurju, Karitas.
Foto © Slovenska karitas

"Obseg pomoči na posamezno gospodinjstvo znaša od 300 do 1200 evrov."

Komisija Župnijske karitas Črnomelj je v nedeljo obravnavala prvi sveženj prošenj po nedavnem neurju s točo. Za 61 gospodinjstev je ugotovila, da potrebujejo takojšnjo pomoč. Karitas naj bi jim danes izplačala 55.100 evrov.

Do danes je Karitas skupaj zbrala več kot 81.838 evrov, ob čemer se zahvaljuje vsem posameznikom in ustanovam.

»Oseg pomoči na posamezno gospodinjstvo znaša od 300 do 1200 evrov. Višina dodeljene pomoči je odvisna od škode, socialno ekonomskega stanja, zavarovanja in drugih zagotovljenih virov pomoči. Karitas pomoč ves čas usklajuje v medsebojnem sodelovanju z občino, centrom za socialno delo ter drugimi institucijami in humanitarnimi organizacijami v občini Črnomelj. Prostovoljci Župnijske karitas Črnomelj so takoj po neurju začeli pomagati družinam, ki so bile najbolj prizadete in jim razdelili več kot 100 paketov s hrano. Med razdeljevanjem ostalih oblik pomoči, kot so paketi s higienskimi potrebščinami, poklonjen material in podobno, delijo tudi obrazce za priglasitev škode. Vsak dan prihajajo nove in nove vloge za pomoč. Do sedaj jih je prispelo že 110,« so še navedli v organizaciji.

Dodali so, da Karitas še naprej zbira vloge in sredstva za pomoč: »Škoda na hišah in gospodarskih poslopjih je zelo velika in kliče po nadaljnji solidarnosti.«

Ne spreglejte: