Ljubljana, sobota, 23. marec 2019, 06:07

Bolniki kljub poplavam na romanje v Lurd

Poplave v Lourdesu
Foto © splet

Slovenski bolniki, pomočniki in zdravstveno osebje so se že trinajsto leto na vlaku in letalu v Lurd pridružili romarjem iz Gorice, Trsta, Vidma, Benetk in Adrie. Tema letošnjega romanja ob 160-letnici prikazovanj v Lurdu je: »Kar koli vam reče, storite«. Naše romarje poleg treh duhovnikov spremlja tudi upokojeni koprski škof Metod Pirih.

Čeprav so visoke vode zaprle vhod do lurške votline, so se slovenski romarji zgodaj zjutraj odpravili na pot k Mariji. Reka Gava je poplavila tudi območje bazenov, zakristijo in nižje predele Lurda.

Lurški kaplan Karlo Bolčina je povedal, da reka sicer v zadnjih urah upada, bodo pa ob prihodu v Lurd našli posledice poplav. »Tako da prav gotovo bomo morali spremeniti urnik naših srečanj in bogoslužij, obenem pa se bomo prilagodili tudi delavcem, ki bodo skrbeli za red in snago.« Na pot so se po Bolčinovih besedah odpravili z veselim srcem, »kajti tudi če je mokro, je pri Mariji vedno lepo

Vseh romarjev skupaj je skoraj 700, med njimi je 55 Slovencev. Na vlaku imajo tudi poseben bolniški vagon. »Na njem bolniki stalno ležijo in imajo vso medicinsko, zdravstveno in farmacevtsko oskrbo«, je povedal Bolčina.

Bolniki in njihovi spremljevalci na romanju molijo za trdno vero, upanje in ljubezen v družinah in narodu. Hkrati se s hvaležnostjo spominjajo vseh, ki so blizu preizkušanim.

»V duhu povezani mi obljubljamo pri votlini molitev za vas, vas pa prosimo molitev v spremljanju našega romanja«, je za naš radio še dejal Karlo Bolčina.

Ne spreglejte: