Mateja SubotičanecMateja Subotičanec
Marko ZupanMarko Zupan
Rok MihevcRok Mihevc

Publicist Turk o levici: Drugega jezika, ko je izključevanje preprosto ne razumejo

| 11.06.2018, 18:38

»Volitev ni mogoče dobiti ali izgubiti brez medijev,« je v pogovoru za Radio Ognjišče na temo analize volitev dejal publicist in trdni komentator v tedniku Reporter Boštjan Marko Turk. Po njegovih besedah se je prvič zgodilo to, da mediji niso storili »atentata« na predsednika SDS Janeza Janšo.

Turk je izrazil obžalovanje, da »demokratični opciji« ni uspelo zbrati zadostnega število glasov za sestavo desne vade, posebej je omenil SLS in Združeno desnico. Kritično se je odzval na izključevalno politiko tako imenovanega levega bloka strank. »Ta politika nikomur ne koristi, to je dejstvo, ampak ta politika je pač naslednica politike, ki so jo zastopale stranke, ki so izšle iz revolucije in, ki danes, brez da bi bil pokopan en človek, brez da bi bil izdan en mrliški list ali eno obžalovanje, vladajo Sloveniji. Rdeče zvezde so povsod. Zdaj so obdale prestolnico Slovenije in to pa spotika izključevanja, oni drugega jezika preprosto ne razumejo, kot jezik izključevanja in to je izredno slabo.«

Turka ni presenetila, da se je levica pri glasovih razbila na relativno enake dele. »To pomeni, da niso imeli favorita, ker tudi levica je sedaj najverjetneje že nekoliko upehana. Marjan Šarec je zame samo pogojno levica, kajti polovica, če ne dve tretjini njegovih glasov sta rekrutirali v desna območja,« je dejal in opozoril na pomankljivi volilni sistem.

Uporabljene plastenke (photo: Pixabay) Uporabljene plastenke (photo: Pixabay)

Res to potrebujem?

Praznujemo dan Zemlje – našega skupnega doma, kakor se večkrat izrazi papež Frančišek. Na svetovni in tudi slovenski ravni poteka več pobud, v katere naj bi bila vključena več kot milijarda ljudi ...

Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič) Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič)

Boga bodo vzeli zares!

Na Brezjah je bilo popoldne srečanje družin ljubljanske nadškofije. Geslo srečanja je bilo »Vzemi Boga zares!«. Srečanje so sklenili ob 16. uri s sveto mašo, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.