Ljubljana, ponedeljek, 18. februar 2019, 21:34

Publicist Turk o levici: Drugega jezika, ko je izključevanje preprosto ne razumejo

Boštjan M. Turk
Foto © Reporter

»Volitev ni mogoče dobiti ali izgubiti brez medijev,« je v pogovoru za Radio Ognjišče na temo analize volitev dejal publicist in trdni komentator v tedniku Reporter Boštjan Marko Turk. Po njegovih besedah se je prvič zgodilo to, da mediji niso storili »atentata« na predsednika SDS Janeza Janšo.

Turk je izrazil obžalovanje, da »demokratični opciji« ni uspelo zbrati zadostnega število glasov za sestavo desne vade, posebej je omenil SLS in Združeno desnico. Kritično se je odzval na izključevalno politiko tako imenovanega levega bloka strank. »Ta politika nikomur ne koristi, to je dejstvo, ampak ta politika je pač naslednica politike, ki so jo zastopale stranke, ki so izšle iz revolucije in, ki danes, brez da bi bil pokopan en človek, brez da bi bil izdan en mrliški list ali eno obžalovanje, vladajo Sloveniji. Rdeče zvezde so povsod. Zdaj so obdale prestolnico Slovenije in to pa spotika izključevanja, oni drugega jezika preprosto ne razumejo, kot jezik izključevanja in to je izredno slabo.«

Turka ni presenetila, da se je levica pri glasovih razbila na relativno enake dele. »To pomeni, da niso imeli favorita, ker tudi levica je sedaj najverjetneje že nekoliko upehana. Marjan Šarec je zame samo pogojno levica, kajti polovica, če ne dve tretjini njegovih glasov sta rekrutirali v desna območja,« je dejal in opozoril na pomankljivi volilni sistem.

Ne spreglejte: