Ljubljana, sreda, 27. marec 2019, 01:31

Srce Jezusovo – simbol Njegove ljubezni do nas

Posvetitev Marijinemu in Jezusovemu srcu.
Foto © marijinojezusovosrce.blog

Obhajamo praznik Srca Jezusovega. Srce je simbol za Jezusovo ljubezen do nas, do vsega človeštva, zato osem dni po prazniku svetega Rešnjega telesa in krvi oziroma na tretji petek po binkoštih častimo Jezusovo srce.

V stolni cerkvi sv. Janeza Krstnika v Mariboru bo mašo daroval in podelil poslanstvo izrednim delivcem svetega obhajila mariborski nadškof Alojzij Cvikl.

Upokojeni ljubljanski nadškof Anton Stres pa bo v zahvalo ob petdesetletnici mašniškega posvečenja popoldne ob 17.00 v cerkvi Srca Jezusovega daroval slovesno sveto mašo, ki jo bomo prenašali tudi na valovih Radia Ognjišče. Ob oltarju se mu bosta pridružila sobrata zlatomašnika Rok Gajšek in Rudi Štavar ter srebrnomašnika Pavle Novak in Peter Žakelj.

Današnji praznik Srca Jezusovega in jutrišnji praznik Marijinega brezmadežnega Srca je tudi primeren čas za posvetitev ali obnovitev posvetitve obema Srcema. Letošnja obnova posvetitve je pomembna tudi zato, ker mineva eno leto od stoletnice prikazovanj v Fatimi. Skupaj bodo to posvetitev obnovili v župniji Črenšovci, kjer bo vseslovensko letno srečanje posvečenih obema Srcema v ponedeljek, 25. junija.

Ob današnjem prazniku pa duhovniki obhajamo tudi dan duhovniškega posvečenja – dies sanctificationis 2018, ko obnovijo svoje srečanje z Bogom in okrepijo svoje poslanstvo v službi Božjega ljudstva. V poslanici kongregacije za duhovnike je tudi zapisano, naj lepota tega dne, posvečenega Jezusovemu srcu, naj v njih zbudi željo po svetosti.

Ne spreglejte: