Nataša LičenNataša Ličen
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Rok MihevcRok Mihevc

Dončić navdušen, da je v ligi NBA

| 22.06.2018, 09:34

Slovenski košarkarski as Luka Dončić bo prihajajočo sezono v severnoameriški poklicni košarkarski ligi NBA igral v Dallasu. Najprej ga je sicer izbrala Atlanta Hawks, vendar ga je poslala k Dallas Mavericks iz Teksasa kot del menjave igralcev. Slovenski košarkar Luka Dončić je v izjavi za slovenske medije dejal, da nad potezo ni presenečen, zahvalil se je vsem slovenskim navijačem, ki so spremljali nabor in ponovil, da si je vedno že kot majhen otrok želel igrati v ligi NBA.

Devetnajstletnega Dončića, ki sta ga na izboru spremljala ponosni in veseli mama Mirjam Poterbin in babica Milena Poterbin, si je najprej nataknil kapo Atlanta Hawks in z njo opravil prve intervjuje, kmalu nato pa jo je zamenjal z modro kapo Mavericks. Najprej je moral dati izjavo za televizijo ESPN, kjer je izrazil zadovoljstvo, da je sploh v ligi NBA.

Dončić pred začetkom nabora v New Yorku ni vedel, kdo ga bo izbral, vendar pa je dejal, da mu je vseeno. Na novinarski konferenci je povedal, da se počuti kot v sanjah zaradi vsega, kar je doslej dosegel v Evropi, veseli pa se predvsem igranja z Dirkom Nowitzkim, ki ga je označil za legendo, in Dennisom Smithom v Dallasu, ki je za Dončića neverjeten igralec.

Dejstvo, da bo šel v Dallas, ga ni presenetilo, ker se je s klubom veliko pogovarjal in se je zavedal, da si ga želijo. Pri igranju v ligi NBA pa ga najbolj navdušuje to, da bo igral proti super zvezdnikom, kot so LeBron James in ostali. "Igrati proti LeBronu, Stephenu Curryju, Kevinu Durantu in Jamesu Hardenu, to me najbolj navdušuje," je dejal.

Na vprašanje o tem, kaj bo moral najprej spremeniti glede na košarko, ki je v NBA drugačna od evropske, kjer je pri 19 letih praktično osvojil že vse kar se je dalo osvojiti, je Dončić odgovoril, da je veliko razlik. "Vse je bolj fizično, košarka je hitrejša, igrišče je bolj odprto tako, mislim, da je veliko stvari, ki so drugačne," je dejal.

Tudi v NBA namerava zmagovati in čeprav bo težje kot v Evropi, pa meni, da je Dallas dobra ekipa in se z njo lahko uvrsti v končnico. O tem na katerem položaju bo igral še ni razglabljal in pravi, da bo to odvisno od trenerja.

Dončić je na vprašanje, ali je razočaran, ker ni končal v klubu trenerja slovenske reprezentance Igorja Kokoškova Phoenix Suns ali Sacramentu Kings, kjer je v vlogi direktorja srbska košarkarska legenda Vlade Divac, v šali odgovoril, da mu bo kmalu poslal sporočilo in mu dejal, da je jezen. "Ne, saj se šalim. Zame je neverjetno, da sem bil izbran kot tretji in kot sem že dejal, sanje so se mi uresničile," je dejal Dončić.

Na vprašanje, ali bo v naslednjih desetih dneh še vedno zaigral za Slovenijo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, pa je Dončić odgovoril, da še ne ve. "Govoril bom z mojo ekipo, če me bodo pustili ali ne. Pogovorili se bomo in prišli bomo do odločitve," je pojasnil.

Novinarji so ga presenetili tudi s slovensko zastavo, ki jo je z veseljem sprejel.

Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc) Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc)

Hud cinizem

Predvidoma v prihodnjem tednu bo znano, kdaj bomo odločali o treh posvetovalnih referendumih, med katerimi bo tudi posvetovalni referendum o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Moralni ...

Peter Jančič (photo: STA) Peter Jančič (photo: STA)

Natikanje nagobčnika drugače mislečim

Spletni portal tednika Družina poroča, da je raziskovalec spolne vzgoje v šoli ter diplomirani mikrobiolog Tim Prezelj tožil novinarja Roka Blažiča zaradi sklopa objavljenih prispevkov o teoriji ...

Uporabljene plastenke (photo: Pixabay) Uporabljene plastenke (photo: Pixabay)

Res to potrebujem?

Praznujemo dan Zemlje – našega skupnega doma, kakor se večkrat izrazi papež Frančišek. Na svetovni in tudi slovenski ravni poteka več pobud, v katere naj bi bila vključena več kot milijarda ljudi ...

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba?

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...