Ljubljana, ponedeljek, 27. maj 2019, 07:32

Nadškof Stres: V Jezusovem Srcu slavimo Božjo ljubezen

Nadškof Stres
Foto © p. Ivan Rampre

Ob današnjem prazniku Srca Jezusovega je bilo posebej slovesno v cerkvi sv. Petra in Jezusovega Srca na Taboru v Ljubljani. Somaševanje je v zahvalo ob svojem jubileju vodil nadškof Anton Stres, letošnji zlatomašnik. Pri oltarju so se mu med drugimi pridružili ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, sobrata zlatomašnika Rok Gajšek in Rudi Štavar ter srebrnomašnika Pavle Novak in Peter Žakelj.

Nadškof Stres je v pridigi poudaril, da v Jezusovem Srcu slavim Božjo ljubezen oziroma njegovo sočutje do nas, ko se ujamemo v greh. Po njegovih besedah evangeliji poudarjajo, da so se ljudje v tej bedi in trpljenju Jezusu zasmilili, to je Jezus tudi sam povedal. Imel je srce v tistem pomenu besede, da ni bil brezbrižen, da ni šel mimo kakor, da bi se ga to ne tikalo, je dejal nadškof Stres.

Ob tem se je zahvalil tudi za to, da je imel priložnost opravljati duhovniško službo. Nadškof Stres je poudaril, da je za duhovništvo značilna izključnost oziroma osvobojenost za eno samo ljubezen oziroma služenje, kar pa da je velik dar.

 

Ne spreglejte: