Ljubljana, sobota, 20. april 2019, 11:00

Jože Plut: Pred križ gremo lahko le nagovorjeni

Ljudje ne smemo zaspati, ne dovolimo si ujetosti v trdnem prepričanju v svoj prav. Z ujetostjo smo v kalupu, pomeni, da prenehamo biti iskalci. Če osebnostno zaspimo, je konec naše zgodbe.


Velikonočno Ognjišče

Majska številka mesečnika Ognjišče v vaše domove prihaja za največji krščanski praznik, kar odmeva v njeni vsebini. Dodana je priloga z novostmi založbe in darili za zakramente. Več nam je povedal urednik Matej Erjavec.


FOTO: Obrede velikega tridnevja prenašamo iz župnije Preddvor

Smo v velikem tridnjevju, ki tudi letos zaznamuje naš radijski spored. Letos smo povezani z župnijo Preddvor. Vabimo vas, da vsem, ki ne morejo v domačo župnijsko cerkev omogočite, da pri bogoslužju sodelujejo s pomočjo prenosa na naših radijskih valovih.


Prazniki nas znova utirijo v vrednotah

Prazniki so dnevi povezovanja. Prazničnost v polnosti občutimo v občestvu. Sodobni način življenja nas hitro vpelje v individualizem, ki na dolgi rok ne prinaša zadovoljstva. Osrečujeta povezanost in sprejetost.


VIDEO: Richard Cole: Mož, ki je Boga vprašal, kakšen je smisel življenja

16. avgusta, leta 2005 je Richard Cole doživel izven-telesno izkušnjo in, po njegovem pričevanju, govoril z Bogom. Srečanje mu je za vedno spremenilo življenje. Kasneje je povedal: "Zdaj preučujem Sveto Pismo. Pred kratkim sem bil krščen in ljudje me sprašujejo: "Zakaj si se dal krstiti zdaj?", in moj odgovor je: "Ker je tako prav." Ne vem kaj naj odgovorim. Mislim, da ni potrebno, da si krščen, da prideš v nebesa. Vem pa nekaj, hočem slediti Jezusovim stopinjam."


Miša Pušenjak: Naravne barve za pirhe

Skoraj vsaka gospodinja dobro obvlada pripravo pirhov v rjavo rdečih odtenkih, ki najpogosteje temelji na kuhanju jajc v čebulnih olupkih. Bolj kot je čebula temne barve, bolj izrazit je tudi odtenek pirhov, veliko pa je odvisno tudi od samega postopka in pa odločitve, ali bomo jajca več časa pustili v kuhanih čebulnih olupkih, pravi Miša Pušenjak, svetovalka specialistka s KGZ Maribor.


Ministrstvo za pravosodje in vodstvo vrhovnega sodišča želita utišati sodnike

Ministrstvo za pravosodje, skupaj s sodnim svetom, pripravlja zakonodajo, ki bo sodnikom omejila komunikacijo z javnostjo. Sodniki naj bi dobili tudi posebne sodelavce preko katerih naj bi z javnostjo komunicirali. Vrhovna sodnika Barbara Zobec in Jan Zobec sta do predloga zelo kritična.


VIDEO: Naj odmeva: Bog me ljubi!

Upam, da so nam dnevi letošnjega misijona pomagali, da smo bolj živo začutili, da vse, česar se Bog dotakne, postaja mlado in polno življenja. To je bila ena od misli, ki smo jo lahko slišali v zadnjem dnevu letošnjega radijskega misijona. Zaključili pa smo ga z globokim doživetjem večernega misijonskega pogovora, v katerem smo lahko prisluhnili štirim pretresljivim zgodbam o "izgubljenosti in najdenosti."


VIDEO: Nadškof Cvikl: Nihče ne pade tako nizko, da ne bi mogel vstati

Kot sinodalni oče in udeleženec sinode o mladih, je v osrednjem misijonskem nagovoru zadnjega dne o temi: »Bil sem izgubljen in Si me našel,« razmišljal mariborski nadškof Alojzij Cvikl.


Alenka Rebula: Osebna rast pomeni vstopiti v odnose in v njih rasti

Prepustimo prostor življenju, so bile med prvimi izrečene besede psihologinje in pisateljice Alenke Rebula v sobotni oddaji »Za življenje, za danes in jutri«. Dodaja, da je želja po dobrem počutju, po imeti se lepo na globlji način, zelo razširjena, manj pa je razširjena zavest, da je za to potrebno vsakodnevno zavedanje, drugače se ne more zgoditi.


Novejše novice | Starejše novice