Ljubljana, ponedeljek, 20. avgust 2018, 14:32

FOTO: Mladi na planini Krstenica: Planšarijo imamo v krvi

So mladi, ki počitnice preživijo na plaži in za raznoraznimi ekrani in so mladi, ki celo poletje preživijo na planini, pasejo krave, molzejo in delajo sir, skuto, maslo. Neverjetna zgodba letošnjega poletja se dogaja na nadmorski višini 1655m, na planini Krstenica.


Karel Gržan in Adi Smolar: Prijateljstvo, ki ne veže, ampak povezuje

Karel Gržan in Adi Smolar sta prijatelja, ki ju povezuje želja, da bi ljudi podučila in spodbudila skozi besedo in zgledom k dobremu življenju. Tokratna oddaja »Za življenje« je nastala v hribih na domu Gržana, kjer smo premišljevali o prijateljstvu, ki ne veže, ampak povezuje.


Eka Vogelnik: Vsi smo ustvarjalci

Diplomirana arhitektka in slikarka Eka Vogelnik, ki polnih petintrideset let ustvarja na področju ilustracije, lutkarstva, scenografije, režije in kostumografije, je tudi pisateljica in producentka, je bila naša sogovornica v oddaji Naš gost.


Naš gost: Gorski reševalec Žarko Trušnovec

Za zadnjo julijsko oddajo Naš gost smo v karavli nad Nadižo obiskali dolgoletnega načelnika Gorske reševalne službe Tolmin. Žarko Trušnovec tudi letošnje poletje preživlja z mislijo na tiste, ki v gorah (pa tudi pri letenju, veslanju, obisku jame...) zaidejo v težave. Žare, kot ga kličejo prijatelji, je človek, ki svoje znanje, čas in energijo posveča sočloveku v stiski. Leta 2017 je za svoje delo prejel mednarodno nagrado za solidarnost.


Sodobna igra: Preveč poslušamo družbo, veliko premalo sebe

Pri zahtevnejših življenjskih odločitvah, ko poslušamo sebe, svoj notranji glas, večjih ali usodnejših težav nimamo. Toda, v tem hitrem, ostrem, modernem tempu, v izrazito potrošniško naravnani družbi, pa marsikdo vse pogosteje čuti, da se ne sliši, da ne ve, kaj je prav in kaj so njegovi dejanski notranji interesi v pozitivnem pomenu.


Trobentice, vijolice in pohane mačice

Divja hrana je tema, ki smo se ji posvečali v zadnjem julijskem petkovem jutru. Pojdimo na divje. Prav zdaj. Pa čeprav nikamor. Ker naša naložba v prihodnost je divjanje. Gor in dol pa sem in tja. Pa spet nazaj naprej, pravi Dario Cortese.


Izšlo je avgustovsko Ognjišče

Avgust je drugi počitniški mesec in pri Ognjišču nas vabijo, da v roke vzamemo dobro knjigo, zato so pripravili 'poletno branje' - posebno ponudbo knjig. V avgustovski številki mesečnika pa pozornost namenjajo obletnic vzpona na Triglav, skavtom in misijonom oz. misijonarjem, nam je povedal odgovorni urednik mag. Božo Rustja. V nadaljevanju tudi objavljamo njegovo Beležnico.


Mlade pripravljamo na življenje

Na mednarodni olimpijadi Genius v New Yorku so dijaki, ki so predstavili dve najboljši podjetniški zamisli na tekmovanju, ki ga prireja Primorski tehnološki park, dobili prvo in tretjo nagrado. Dijaka z viške gimnazije sta med 1600 prijavljenimi projekti iz sedemdesetih držav prejela zlato medaljo v kategoriji »Science« z nalogo Nov način priprave vzorcev in stabilizacija papirja z nanosom pigmenta Verdigris. Povabili smo ju in še nekaj ostalih uspešnih dijakov v studio, da bi iz prve roke izvedeli s kakšnimi projekti so se predstavili svetu.


Slovenski turizem beleži rekordno rast

Število prihodov gostov je lani znašalo 4,7 milijona, nočitev pa je bilo 12 milijonov. Pred približno desetimi leti je bilo prihodov turistov približno 2,7 milijona, nočitev pa dobrih 8 milijonov. Državna strategija pa predvideva nadaljnjo rast. O tem, če smo na njo pripravljeni, kakšni izzivi čakajo panogo ter o turistih v Sloveniji, so za oddajo Pogovor o spregovorili direktorica Turizma Ljubljana Petra Stušek, izvršni direktor destinacije Terme 3000 - Moravske Toplice in Terme Banovci Igor Magdič ter vodja tržnega komuniciranja pri Slovenski turistični organizaciji Livija Kovač Kostantinovič.


Miša Pušenjak: Letošnje vreme nas zopet uči razmišljati, ne pa jamrati

Letošnje vreme prinaša številne zagate in posledično veliko vprašanj ostaja neodgovorjenih. Zato je bila naša gostja tokratne Svetovalnice Miša Pušenjak, specialistka za pridelavo vrtnin in okrasnih rastlin s KGZS Maribor.


Novejše novice | Starejše novice