Ljubljana, četrtek, 17. januar 2019, 20:32

Naš gost: Jože Javornik

V tokratni oddaji „Naš gost“ smo gostili Jožeta Javornika, športnega delavca, ki je v svetu smučarskih skokov deloval več kot sedemdeset let. Med drugim je prejel tudi najvišje priznanje za delo v športu pri nas. Bloudkov nagrajenec pravi: „Sedemdeset let mojega delovanje v SK Kranj je bogata doba uspehov. Po eni strani je doba, ki je, gledano nazaj, hitro minila, bogate izkušnje pa bi lahko napolnile zajeten spisek dogajanj v smučarskih skokih in nordijski kombinaciji.“ In res, ob obletnici je izdal debelo knjigo spominov, uspehov, pogledov v minulo dobo.


Menopavza ne sme biti tabu

Četrtkovi popoldnevi prinašajo oddajo Via positiva, vsak drugi četrtek pa ji bomo dodali tudi podnaslov - za nove čase. V njej bomo sodelovali s portalom Moja zaposlitev in gostili zanimive goste, ki bodo svetovali, kako v časih, ki so tu in še bodo, dobro delati, se prijetno počutiti na delovnem mestu in doma ter ostati zadovoljni ter zdravi.


Starševska vloga je najpomembnejša, mi pa jo jemljemo precej spotoma

Marko Juhant, specialni pedagog, je v sobotni oddaji Za življenje, za danes in jutri dejal, da vzgoja ni nekaj, kar nam jemlje čas. Vse drugo nam jemlje čas, ki je drugače namenjen otroku.


Mladim ne moremo dati tistega, česar sami ne živimo

Pred vrati je letošnji svetovni dan mladih v Panami. V sklopu društva SKAM bo v najjužnejšo obmorsko državo v Srednji Ameriki poromalo trideset mladih iz Slovenije. Na SKAM-u pa poleg tega v letošnjem letu pripravljajo in organizirajo še številne druge dejavnosti. 


Starina je predmet z zgodbo, ki mu daje vrednost

Na podstrešjih številnih hiš v Sloveniji se skriva narodno bogastvo, starine, umetnine obrtnih mojstrov, od pohištva, do skrinj in ostalih drobnih predmetov, v katerih je ujeta zgodovina in način življenja nekoč.


Pred spanjem copate porinite globoko pod posteljo

»Sol in luč« je nova oddaja na Radiu Ognjišče, ki skuša buditi duha in lepšati okolje in naša življenja. Tokrat objavljamo govor Denzla Washingtona.


Avdio arhiv Radia Ognjišče: Če ste kaj zamudili, niste zamudili

V tokratni Svetovalnici smo pogledali v ustvarjanje tistega, kar lahko pride do vas z neposrednim klikom in pomočjo računalnika. O naših radijskih arhivih smo govorili s tehnikoma Izidorjem Ščekom in Andrejem Jermanom.


Podobe Boga: bojevnik in gospodar, predvsem pa oče in Ljubezen

Ali si Boga predstavljamo kot starčka s sivo brado, s kazalcem, ki zbuja slabo vest, ali kot usmiljenega očeta, ljubezen? O tem, da Bog ne spada v kontekst naše realnosti, ki jo skušamo dojeti s pomočjo čustev in razuma, smo govorili v januarskih Globinah. Z nami je bil jezuit p. dr. Ivan Platovnjak.


Poslanci SDS, LMŠ, NSi in SMC o aktualnih političnih zadevah

Je realno pričakovati zdravstveno reformo, so apetiti javnega sektorja glede na gospodarsko rast preveliki, se kadruje strokovno ali politično in kakšna bo nova volilna zakonodaja, so zgolj nekatera vprašanja, ki smo jih zastavili poslancem državnega zbora. V »Pogovoru o« smo gostili predstavnike koalicije in opozicije.


Kako ste lahko zgolj ’v redu’?

V oddaji Sol in luč iščemo smisel življenja, da nahranimo življenje, da najdemo moč upanja, ter da bomo v skupnosti lahko bivali svobodni in srečni. Tako v njej objavljamo tudi spodbudne besede nekaterih znanih motivatorjev.


Novejše novice | Starejše novice