Ljubljana, ponedeljek, 17. junij 2019, 22:52

Tretja razglednica: Končno Kalabrija in toplo morje!

Kako osvežujoče je, ko dobiš svojo posteljo, si privoščiš tuš ali kopel in se vržeš v valove prijetno toplega morja. Večina počitnikarjev je to občutila že sinoči, nekateri danes zjutraj.


Druga razglednica: Na grobu evangelista Mateja v Salernu

V nedeljsko jutri Svete Trojice so se počitnikarji zbujali v različnih hotelih in po zajtrku nadaljujejo pot po italijanskem škornju navzdol.


Prva razglednica: Postanek v toskanskem Arezzu

V jubilejnem letu so se radijske počitnice začele že sredi noči. Na pot proti italijanski Kalabriji so krenili štirje avtobusi iz Maribora, Novega mesta, Kranja in Ljubljane; vmesnih postankov je bilo še dvakrat toliko.


Kosmiči za zajtrk? To je lahko nevarna past.

Inštitut za nutricionistiko je v ugledni znanstveni reviji Nutrients objavil rezultate nove raziskave, v kateri so raziskovali, kako zdrava so v resnici predpakirana živila, ki se ponujajo predvsem otrokom.


Janez in Bernard Rožman: »Ležernost hitro prikliče temne misli.«

Za uspeh srebrne diagonale sta bila zaslužna tudi oče in sin, Janez in Bernard Rožman. Povabili smo ju k sodelovanju, da bi na čelu skupine pomagala držati pravi ritem.


Draga Slovenija, Prijatelji Radia Ognjišče te imamo radi!

Zato te bomo počastili na tvoj rojstni dan, 25. junija, v prekrasnem okolju med vrtnicami in ostalim cvetjem in zelenjem – v Arboretumu. Darovali bomo mašo, ti kaj lepega povedali na proslavi in zapeli s Prifarci. To bo 46. srečanje PRO.


Kaj je Sloveniji zapustil dr. Peter Vencelj, minister osamosvojitvene vlade?

V župnišču v Kranju je minuli konec tedna potekalo spominsko srečanje ob 80-letnici rojstva dr. Petra Venclja. O njegovi zapuščini so spregovorili njegovi prijatelji, sodelavci in politični sopotniki. Ker je bil dr. Vencelj skupaj s soprogo dolga leta tudi Prijatelj radia Ognjišče smo srečanje posneli v celoti.


Južna Tirolska: Velik protest proti širjenju volka

V Sterzingu na Južnem Tirolskem, na pol poti med Innsbruckom in Bolzanom, je včeraj potekal velik in odmeven protest tamkajšnjih kmetov, ki zahtevajo Južno Tirolsko brez volkov. Protest so organizirale tamkajšnje stanovske organizacije kmetov, pridružili pa so se jim tudi ostali prebivalci, saj so vsi zaskrbljeni za varnost, z mrtvimi planinami pa, pravijo, umrejo tudi podeželje, turizem, možnost preživljanja prostega časa in raznolikost. Razmere, ki so resnici na ljubo veliko manj kritične od tistih, s katerimi se ubadajo prebivalci pri nas na Bloški planoti, so botrovale jasnemu sporočilu protesta: Želimo Južno Tirolsko brez volkov!


Alenka Rebula Tuta - Kako doseči obilje?

Denar je orodje. Naš odnos in ravnanje z denarjem ga delata dobrega ali slabega. Marsikdo ne pozna osnovnih dejstev o denarju. Kako kroži, kako ga zaslužiti, plemenititi, kam vlagati, koga in kaj z denarjem podpreti? Imeti zdrav odnos do obilja ne pomeni, da nismo duhovni. Dobrino je treba poznati, jo varovati in množiti. Vedeti moramo, kam in zakaj dajemo.


Mladi kamnoseki: »Ročno delo je pomembno. Naša dejavnost je znova v porastu«.

Z mikrofonom Radia Ognjišče smo se sredi maja udeležili Festivala kamna, konca tedna posvečenega kamnoseštvu in »kamnarstvu«.


Novejše novice | Starejše novice