Ljubljana, sreda, 26. september 2018, 10:48

16. Ritem srca - 7 glasbenih novosti na večeru slavljenja

16. festival sodobne krščanske glasbe Ritem srca 2018 bo 11. oktobra 2018 v športni dvorani Osnovne Šole Alojzija Šuštarja (Zavod sv. Stanislava) v Šentvidu v Ljubljani. Dogajanje bomo začeli z glasbenim ogrevanjem ob 18.00 v avli OŠ, ob 19.30 pa se bo v športni dvorani OŠ začel glavni dogodek. Tudi letošnji festival prinaša novo slovensko sodobno krščansko glasbo, hkrati pa bo večer, kot je že v navadi, zaokrožil slavilni koncert.


Največja vrednota so dobre navade 

Vloge, ki jih imamo v življenju, je treba upoštevati. Osnovne vloge v družini, kot so vloga očeta, matere, otroka, starih staršev in tako naprej, do vloge moškega in ženske, te vloge so več kot trenutni priročniki«, pravi dr. Jože Ramovš v oddaji »Za sožitje«, ki jo vsak četrti torek v mesecu lahko slišite na Radiu Ognjišče.


Cestnik: V krizi je cerkvena struktura, ne pa Sveti Duh

Celotno katoliško duhovništvo je trenutno na prepihu zaradi zločinov nekaterih duhovnikov. A umikanje v geto in sklanjanje glav, ni prava drža, je v oddaji »Spoznanje več, predsodek manj« opozoril duhovnik klaretinec p. Branko Cestnik.


Gržan: Slomšek je vedno bolj aktualen za današnji čas

Zgodovina nam kaže določene osebnosti, ki jih je pomembno pomniti. So tiste, negativne, pri katerih pazimo, »da tako pa ne«, so pa tiste, ki so svetel zgled, navdih in ki svetlijo naše življenje. Eden takih je bil tudi bl. Anton Martin Slomšek, o katerem je v oddaji »Za življenje«, spregovoril Karel Gržan.


VIDEO: Po lepi modri Donavi

Radio Ognjišče in agencija Aritours sta od 14. do 16. septembra 2018 pripravila potovanje »PO LEPI MODRI DONAVI«. Trije avtobusi izletnikov so obiskali Dunaj, Linz, St. Florian, Melk in Krems, za duhovno vodstvo pa je poskrbel glavni urednik Radia Ognjišče msgr. Franci Trstenjak.


Moto katehetov: »Naj stane karkoli, nebesa morajo biti naša«

Za mnoge otroke se je poleg šolskega začelo tudi veroučno leto. Kaj verouk pomeni za otroka in kaj za njegove starše? Je to le ena izmed dodatnih obšolskih dejavnosti ali kaj več? Je treba pisati teste ali se pri tem prepustiti kako drugače? Na vsa ta vprašanja je v Svetovalnici odgovoril župnik iz Preske pri Medvodah Jure Koželj.


Inovativni kmet Matic Vizjak: Idej mi ne zmanjka. Vse, kar delam, delam z veseljem

Matic Vizjak je najinovativnejši kmet lanskega leta. Spoznali smo ga na sejemskem dogajanju v Gornji Radgoni. Navdušil je z jasno mislijo in z besedo brez dlake na jeziku. Matic piše uspešno zgodbo mladega prevzemnika kmetije, pred tem se je ukvarjal z vrsto različnih poklicev, bil celo na tovorni ladji, delal v hotelirstvu, veliko potoval, a se po spletu okoliščin vrnil na domačo kmetijo.


"Naj prvo zvonjenje oznanja mir« - Zvonjenje zvonov po vsej Evropi

V Evropi že več kot tisoč let zvonjenje zvonov zaznamuje čas za delo, za počitek in za molitev. Zvonovi so od nekdaj slišno opominjali na red v verskem in posvetnem življenju. Po vsej Evropi lahko danes slišimo na milijone zvonov. Zvonovi v cerkvenih zvonikih, v mestnih hišah, na pokopališčih in drugih spominskih območjih edinstveno predstavljajo bistvene evropske vrednote tako, da so te ne le vidne, temveč tudi slišne.


Oče oškodovanke v primeru Klopčič: »Če potrebuješ denar, je Cerkev pravi naslov za to.«

Spolne zlorabe so zločin, kot je že večkrat poudaril papež Frančišek. Zanje morajo odgovarjati vsi, ki te zločine zagrešijo ali prikrivajo. Žal pa se je tudi v Sloveniji že zgodilo, da je kdo (iz njemu lastnih razlogov) koga lažno obtožil.


AVDIO: Ustavni sodnik Jaklič o novi koalicijski pogodbi ter primeru Novič

Z ustavnim sodnikom DDr. Klemenom Jakličem smo se v oddaji »Spoznanje več, predsodek manj« pogovarjali o spoštovanju odločb ustavnega sodišča, na kratko je pokomentiral novo izvoljeno vlado oz. njeno koalicijsko pogodbo, izpustitev Milka Noviča na prostost ter dve odločbi ustavnega sodišča. Prva govori o razveljavitvi 57. člena zakona o odvzemu premoženja nezakonitega izvora, druga pa o preiskavi v pisarni poslanca v državnem zboru. Z vprašanji so sodelovali tudi poslušalci.


Novejše novice | Starejše novice