Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Papež z družinami (foto: Radio Vatikan)
Papež z družinami

Na svetovnem srečanju družin popolni odpustek

Slovenija | 23.05.2018, 10:35 Marjana Debevec

Udeleženci svetovnega srečanja družin avgusta v Dublinu in vsi, ki bodo dogodek spremljali preko medijev, bodo lahko pod splošnimi pogoji prejeli popolni odpustek. Trenutno je sicer za srečanje na Irskem prijavljenih 22 tisoč ljudi iz več kot sto držav.

Na delu pa je že več kot 3500 prostovoljcev, medtem ko uradna ikona srečanja potuje po irskih škofijah. Številne redovne skupnosti pa so že zagotovile svoje molitve za blagoslov dogodka.

Rdeča nit srečanja bo papeževa apostolska spodbuda Radost ljubezni, ki jo prebiramo v radijskih katehezah vsako tretjo soboto v mesecu. Papež Frančišek je poleg omenjenega dokumenta pripravil tudi 33 katehez o družini ter ob tem izpostavil njeno osrednje mesto v Cerkvi in družbi.

Družina, utemeljena na zakonski zvezi enega moškega in ene ženske s svojim dopolnjevanjem jasno nasprotuje ideološkim kolonizacijam, med katerimi je na primer teorija spola, še poroča Vatican news.

Slovenija, Svet, Cerkev na Slovenskem, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Eva Golob (photo: ZSPM) Eva Golob (photo: ZSPM)

Eva Golob: Ponosni na podeželske korenine

»Vsako leto pripravimo zelo pester program skozi celo leto in številni naši dogodki so tradicionalni. Eden takih je državni kviz Mladi in kmetijstvo, ki bo (danes) v Velikih Laščah potekal že ...