Ljubljana, četrtek, 17. januar 2019, 05:49

S. Bogdana Kavčič in s. Vesna Hiti o razmerah v misijonih

Jana Lampe, s. Sylvie Tosion, Mojca Urh, s. Bogdana Kavčič pred porodnišnico v kraju Ruzo v Burundiju, foto © Slovenska Karitas
s. Vesna Hiti, Jana Lampe s Slovenske Karitas, Alen Salihović, ki je v imenu Radia Ognjišče pred leti že obiskal misijone, s. Bogdana Kavčič, Mojca Urh s Slovenske Karitas
Foto © Alen Salihović

"Hvala vsem iz srca za vaše darove."

Preko akcij, kot so Miva, Za srce Afrike ter z Delom do dostojnega življenja darovalci v Sloveniji prispevajo finančno pomoč za revne na črni celini, pa tudi drugod po svetu. Za to, da pomoč pride v prave roke in je pravično razdeljena, poskrbijo predvsem naši misijonarji. Tokrat smo v oddaji Srečanja na Radiu Ognjišče prisluhnili daljšim oglašanjem dveh misijonark, s. Bogdane Kavčič in s. Vesne Hiti.

Z misijonov sta se javljali v preteklih dneh, ko je bila tam na terenskem obisku sodelavka Slovenske Karitas Jana Lampe. Slednja je za naš radio najprej predstavila zadnje razmere v teh misijonskih deželah. Kot je dejala, je življenje v Burundiju še vedno zelo revno, ljudem primanjkuje osnovnih potrebščin za preživetje, tudi hrane in pitne vode. Pestijo jih številne bolezni. Velika težava je tudi izobraževanje, saj šol primanjkuje. Več je povedala s. Bogdana Kavčič, ki v Afriki živi in dela že skoraj 50 let.

Za naš radio je nato o razmerah v Ruandi spregovorila sestra usmiljenka Vesna Hiti, ki deluje v kraju Mukungo. Najprej se je za vso podporo v misijonih zahvalila Slovenski Karitas, Misijonskemu središču, Ministrstvu za zunanje zadeve ter vsem dobrotnikom, ki podpirajo afriške družine v akciji Z delom do dostojnega življenja.

Slovenski misijonarji v Afriki: s. Anka Burger, s. Vesna Hiti, p. Jože Mlinarič in p. Vilko Poljanšek
Slovenski misijonarji v Afriki: s. Anka Burger, s. Vesna Hiti, p. Jože Mlinarič in p. Vilko Poljanšek


Ne spreglejte: