Ljubljana, četrtek, 17. januar 2019, 05:47

Papež: Bodimo iskalci Kristusa

Regina Coeli
Foto © Radio Vatikan

V Italiji in številnih drugih državah praznik Gospodovega vnebohoda obhajajo danes. Papež Frančišek je zato opoldne spregovoril o Jezusovem naročilu, ki ga je apostolom zaupal preden je odšel v nebo: Pojdite po vsem svetu in oznanjujte evangelij vsemu stvarstvu. To je naloga vseh nas, še posebej pa katoliških medijev. Zato danes obhajamo tudi nedeljo sredstev družbenega obveščanja.

Božji načrt, da majhna skupina preprostih ljudi in brez posebnih intelektualnih sposobnosti, ponese evangelij na vse konce sveta, je mogoč samo z močjo Svetega Duha, je poudaril papež. »Poslanstvo, ki ga je Jezus zaupal apostolom, se je nadaljevalo skozi stoletja in se nadaljuje tudi danes: zahteva sodelovanje vseh nas. Vsakdo je v moči krsta, ki ga je prejel, usposobljen, da oznanja Evangelij.«

Gospodov vnebohod, s katerim se je začela nova oblika prisotnosti Jezusa med nami, od nas zahteva, da imamo oči in srce za srečanje z Njim, za služenje Njemu in pričevanje o Njem drugim. »Gre za to, da smo iskalci Kristusa po poteh našega časa in prinašamo njegovo besedo odrešenja na konce sveta. Na tej poti Kristusa srečujemo v bratih, zlasti najrevnejših, v tistih, ki v sebi trpijo grobo in ponižujočo izkušnjo starih in novih oblik revščine,« je dejal papež in dodal, da nas Kristus tudi danes z močjo Svetega duha pošilja v svet, da bi dajali konkretna in vidna znamenja upanja. Sveti oče je po molitvi spomnil na svetovni dan sredstev družbenega obveščanja, za katerega je letos napisal poslanico z naslovom "'Resnica vas bo osvobodila'. Lažne novice in novinarstvo miru". »Pozdravljam vse novinarje, ki si prizadevajo iskati resničnost novic ter prispevajo k pravični in miroljubni družbi,« je še dejal papež.


Ne spreglejte: