Ljubljana, ponedeljek, 27. maj 2019, 07:20

SSK pripravil 10. vseslovensko konferenco zdravnikov

SSK, Svetovni slovenski kongres
Foto © SSK

Svetovni slovenski kongres SSK je skupaj z Medicinsko fakulteto Univerze v Ljubljani in Slovenskim zdravniškim društvom pripravil 10. konferenco slovenskih zdravnikov iz sveta in Slovenije, ki danes in jutri poteka v Ljubljani.

Osrednje programske točke konference so: Spomin na dediščino prof. dr. Marije Bernik, Zdravstveni sistem - Slovenija in svet, Zdravstveni sistem, organizacija in zdravljenje naj ostane v rokah zdravnikov, Družinski zdravnik in njegovo poslanstvo, Etika v medicini, predstavili bodo tudi raziskovalna dela in dobre prakse doma in po svetu.

Ob začetku konference so izdali tudi zbornik s prispevki sodelujočih v programu, ki je na voljo na konferenci, v pisarni Svetovnega slovenskega kongresa in na njihovi spletni strani.

Častni pokrovitelj konference je predsednik države Borut Pahor, slavnostni govornik pa predsednik uprave in generalni direktor, Krka, d.d., Novo mesto Jože Colarič.

Udeležbo na konferenci so med drugim napovedali nekateri ugledni gostje iz sveta: prof. dr. Roberto Rene Favaloro iz Argentine, prof. dr. Igor D. Gregorič iz ZDA, prof. dr. Thomas G. Zorc iz ZDA, dr. Vojko Kavčič iz ZDA, prof. dr. Marjan Slak Rupnik z Dunaja ...

Ob sklepu srečanja bo jutri ob 19. uri slavnostni koncert – Slovenija jutri, in sicer v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma. Nastopili bodo: Matjaž Robavs in Nina Pušlar, Trio Vivere, Zbor otrok Škofijske klasične gimnazije in Osnovne šole dr. Alojzija Šuštarja.

Ne spreglejte: