Ljubljana, sobota, 23. februar 2019, 20:04

Med torontskimi žrtvami tudi 33-letna Slovenka

Pokojna Andrea Bradden iz Toronta
Foto © Twitter

"Naj počiva v miru, Bog naj potolaži vse njene bližnje!"

Deset žrtev je terjal ponedeljkov incident v kanadskem Torontu, ko je voznik s kombijem zapeljal v množico ljudi na pločniku. Včeraj so na televiziji objavili imena umrlih, med njimi je tudi Andrea Knafelc Bradden, 33-letna kanadska Slovenka iz Woodbridgea pri Torontu. Njen oče je Zvonko Knafeljc, doma s Primorske. Pogrebna maša bo jutri v cerkvi Brezmadežne s čudodelno svetinjo na Browns Line.

Po poročanju kanadskih medijev je bila Andrea zaposlena v podjetju Gartner Canada, svetovalni družbi za IT raziskave. Sodelavci in nadrejeni so zapisali, da je bila optimistična, polna energije, nasmejana in prijazna. »Z veseljem je delala, spoštovala stranke in ljubila kolege, njen smeh in nasmeh bo resnično manjkal«.

Diplomirala na katoliški srednji šoli Roberta F. Halla. Bila je dejavna v slovenski župniji in slovenskem klubu Simon Gregorčič.

Žrtev ponedeljkovega napada 25-letnega Aleka Minassiana s kombijem na ulici Yonge Street je deset, dva moška in osem žensk med 22-im in 94-im letom starosti, med njimi dva tuja državljana. Poškodovanih je še petnajst drugih ljudi.

"Bila je zelo lepa mlada ženska. Hodila je po pločniku, ko jo je kombi povozil in ji ni bilo pomoči. Kakšen nesmisel je to!" Marija Ahačič Pollak, urednica radijske oddaje Glas kanadskih Slovencev

Ne spreglejte: