Ljubljana, ponedeljek, 27. maj 2019, 07:20

VIDEO: Zbiranje zvezkov za socialno ogrožene otroke

Šolski zvezki
Foto © Mladinska knjiga Trgovina

"Akcija poteka do 8. junija."

Slovenska karitas je letos desetič povabila osnovne šole in vrtce k sodelovanju v akciji Pokloni zvezek. Ob tej priložnosti je nastal tudi kratki film z otroško dramsko skupino iz Peč.

Na Karitas želijo zbrati čim več novih, velikih in črtanih zvezkov za socialno ogrožene otroke in preko učiteljev spodbuditi k razmišljanju o revščini med sovrstniki in o solidarnosti do njih. Otroci ob tem, da poklonijo zvezek, priložijo tudi posebno razglednico, na katero zapišejo lepo misel ali narišejo sliko. Za spodbudo so na Karitas pripravili poseben kratki film, ki je nastal v sodelovanju z otroško dramsko skupino iz Peč pri Moravčah.

Lani so otroci in njihovi starši v šolah in vrtcih v tej akciji podarili 29.000 zvezkov. Te je Karitas do konca avgusta razdelila med več kot 12.000 socialno ogroženih otrok. Do zdaj se je za sodelovanje v akciji Pokloni zvezek prijavilo 250 osnovnih šol in 114 vrtcev.

Akcija poteka do 8. junija. V njej lahko sodelujete tudi s poslanim SMS sporočilom s ključno besedo ZVEZEK5 na 1919 in poklonite zvezke v vrednosti 5 EUR za otroke v Sloveniji.

Ne spreglejte: