Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović

Železnice želijo spodbuditi potovanja z vlaki

Slovenija | 27.05.2018, 08:14

Slovenske železnice bodo v prihodnjem tednu uvedle nekatere novosti, s katerimi naj bi bil – kot obljubljajo – potniški promet privlačnejši in preprostejši za uporabnike. Med drugim bodo na voljo posebne vozovnice »Izletko«, ki bodo ob koncu tedna in praznikih veljale za neomejeno število voženj po vsej Sloveniji. Poleg tega bo starejšim od 65 let na voljo nova vozovnica - »Zlatka«.

Na Slovenskih železnic želijo potovanje z vlakom še bolj približati ljudem. Direktor SŽ-Potniški promet Boštjan Koren. »Do leta 2031 nameravamo posodobiti potniški promet, ne samo z novimi vlaki, amopak tudi s sodobno storitvijo, ki se bo odražala tako, da bomo na koncu prepeljali približno 22 milijonov potnikov, medtem ko jih danes prepeljemo 14 milijonov.« Zato že junija ponujajo novosti. Najprej za tiste, ki vlake uporabljajo vsak dan.

Cenejše bodo abonentske vozovnice

Od junija bodo cenejše letne splošne in osnovnošolske abonentske vozovnice Vsi imetniki abonentskih vozovnic, tako letnih kot tudi poletnih, mesečnih in tedenskih vozovnic pa bodo imeli po novem možnost potovanja brez doplačil tudi za vlake IC, EC, MV in ICS.

Nova pavšalna vozovnica IZLET-ko

S 1. junijem bo mogoče kupiti novo vozovnico, ki bo namenjena potovanjem ob sobotah, nedeljah in praznikih. Gre za pavšalno vozovnico IZLET-ka, ki bo veljala za neomejeno število voženj v drugem razredu v vseh vrstah vlakov na celotnem območju Slovenskih železnic. Vozovnica bo veljala pet dni in bo stala 15 evrov za odraslega, za otroka med 6. in 12. letom pa 7,50 evra.

Imetniki kartice ugodnosti SŽ Družine bodo lahko pri nakupu vozovnice IZLETka izkoristili še dodatne ugodnosti. Družinska vozovnica bo omogočala neomejeno število potovanj v drugem razredu. Cena pavšalne vozovnice Družinska IZLETka bo za družinsko potovanje znašala 30 evrov.

Upokojencem ponujajo letno vozovnico Zlatka

Od danes je v ponudbi tudi vozovnica Zlatka, za ugodna potovanja v zlatih letih. Posamezniki, starejši od 65 let, lahko z vozovnico Zlatka leto dni neomejeno potujejo po vseh progah v Sloveniji. Cena za posamezno vozovnico je 299 evrov. Dve vozovnici, kupljeni skupaj, pa staneta 499 evrov. Vozovnica velja vsak dan, na vseh progah in za neomejeno razdaljo. Poleg ugodne cene za neomejeno število voženj pa vozovnica Zlatka imetnikom prinaša še nekatere druge ugodnosti, med katerimi je največ popustov na cene vstopnic za kopališča in na prenočitve.

Slovenija, Sociala
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...