Ljubljana, ponedeljek, 22. julij 2019, 11:48

Most med gospodinjstvi in čistilci prepoznan kot najboljši slovenski startup

Beeping
Foto © splet

"Nagrada nam v prvi vrsti pomeni odgovornost do zaposlenih, ekipe in vseh prartnerjev na terenu ter seveda nek zagon za naprej in pozitivna energija."

Startup podjetje Next, ki razvija spletno platformo Beeping, je prejelo naziv slovenski startup leta 2018. Za nagrado se je v finalu potegovalo pet podjetij.

Na tisoče gospodinjstev v celotni Evropi išče občasno ali redno pomoč za čiščenje domov oz. gospodinjska opravila. Legalnega, preglednega trga ponudnikov storitev čiščenja domov ni. Eno izmed rešitev predstavlja črni trg, ki pa je nezakonit, nepregleden, zato so v ekipi Beeping v tem zaznali izjemno poslovno priložnost.

Podjetje vodita David Mohar in Jan Dobrilovič, ki je za naš radio povedal, da so v manj kot dveh letih uspeli z minimalnimi vlaganji zgraditi blagovno znamko. »Beeping je most med gospodinjstvi in profesionalnimi čistilci. Za čiščenje v povprečnem gospodinjstvu se porabi več kot 15 dni na leto. Naš cilj je lajšati vsem gospodinsjtev zadevo in ponuditi vrhunsko preverjeno in zanesljivo storitev, da bodo lahko izkoristili čas za prijetnejše stvari."

Prek 16 tisoč registriranih uporabnikov v Sloveniji in na Hrvaškem dostopa do 100 profesionalnih čistilcev. Kar 75 odstotkov vseh čiščenj se izvede v sklopu letnih naročnin. Na ta način uspevajo zagotavljati vzdržen poslovni model, ki ustvarja tudi visoko rast poslovanja. »Prvenstveno si želimo delati prave in dobre stvari ter pametno rast. Cilj je tudi širitev, fokus je osredotočen na države srednje in vzhodne Evrope. Imamo pa še veliko stvari na domačem trgu, ki jih moramo opraviti.«

Naziv slovenski startup leta si vsako leto prisluži podjetje, ki komisijo prepriča z odlično in predano ekipo, inovativnim produktom, dosedanjimi dosežki ter uspešno globalno poslovanje. »Nagrada nam v prvi vrsti pomeni odgovornost do zaposlenih, ekipe in vseh prartnerjev na terenu ter seveda nek zagon za naprej in pozitivna energija.«

Nagrado že enajsto leto zapored podeljuje iniciativa Startup Slovenija skupaj s Slovenskim podjetniškim skladom in ministrstvom za gospodarski razvoj ter drugimi partnerji. Letošnjih pet finalistov, poleg podjetja Next so to bili še Event Registry, Gotoky, MAG-LEV Audio in Smart Optometry, so izbrali iz skupnega nabora trinajstih startupov. Te so jih kot nominirance za nagrado prek javnega poziva predlagali najaktivnejši deležniki slovenskega startup ekosistema.

Ne spreglejte: