Ljubljana, sreda, 24. april 2019, 02:55

V Zboru za republiko pozivajo k izvolitvi sposobnih, uglednih in izkušenih ljudi

Logo Zbora za republiko
Foto © Zbor za republiko

Pred 3. junijem so se na slovenske državljane z izjavo za javnost obrnili v Zboru za republiko. Kot ocenjujejo, je Slovenija zašla v slepo ulico nezaupanja, negotovosti, razočaranja in zmede. Vseeno verjamejo, da bodo tokratne predčasne parlamentarne volitve priložnost za rešitev in preobrat. A za to bo treba izbrati najbolj sposobne, ugledne in izkušene ljudi.

V Zboru za republiko so prepričani, da je treba kritično oceniti dozdajšnje delo, verodostojnost vodstev in programe posameznih strank. So proti vsakršnemu vnaprejšnjemu izključevanju, a podpirajo predvsem tiste, ki so se že izkazale pri obrambi resničnih nacionalnih interesov. Pri tem so posebej omenili SDS, NSi in SLS. V Zboru za republiko še poudarjajo, da se je treba predčasnih volitev v državni zbor udeležiti v čim večjem številu.

"Če je človek zadovoljen s stanjem, če mu nič ne manjka, če ga ne briga, kaj bo z njegovimi otroki in vnuki, ga tudi ne zanima, kakšne bodo volitve in rezultati. Če ima do svojih potomcev odgovoren odnos, ne more mimo tega. In mora premisliti. Vsekakor bi morali volivci premisliti, kaj so ljudje, ki kandidirajo, počeli do zdaj. Če sem povsem konkreten, kaj so stranke, ki so bile do zdaj v vladi, naredile in kaj obljubljajo. Če prej niso uspele v več letih narediti ničesar, a zdaj obljubljajo nekaj povsem novega, so zame neverodostojne," je za naš radio opozoril predsednik Zbora za republiko France Cukjati.

Ne spreglejte: