Ljubljana, četrtek, 17. januar 2019, 20:16

Karitas v letu 2018 pred trgovinami zbrala 53 ton izdelkov za družine v stiski

Slovenska karitas je v lanskem letu pred velikonočnimi in božičnimi prazniki pred trgovinami zbrala 53 ton izdelkov za otroke in družine v stiski.


AVDIO: V sojenju p. Strehovcu brez preboja, nova razprava 4. marca

Na okrajnem sodišču v Ljubljani se je nadaljeval sodni proces proti duhovniku p. dr. Tadeju Strehovcu. Ta se zavzema za pravico kristjanov do molitve, za pravico nerojenih otrok do življenja ter pravico mater v stiski do pomoči. Pred obravnavo je na Prešernovem trgu v Ljubljani potekal shod v podporo p. Strehovcu. Danes do preboja ni prišlo.


Shod v podporo duhovniku p. Tadeju Strehovcu

Na okrajnem sodišču v Ljubljani se bo v sredo nadaljeval sodni proces proti duhovniku p. dr. Tadeju Strehovcu, ki se zavzema za pravico kristjanov do molitve, za pravico nerojenih otrok do življenja ter pravico mater v stiski do pomoči. Pred razpravo se bo ob 8. uri začel shod v podporo duhovniku Strehovcu na Prešernovem trgu v Ljubljani.


AVDIO: Walschev bog nasprotuje krščanstvu

Svetovno znani newagevski guru in avtor uspešnice Pogovori z Bogom Neal Donald Walsch bo ta konec tedna predaval na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Njegov prihod že nekaj časa oznanjajo veliki plakati, čeprav je tisto, kar uči, v popolnem nasprotju s krščanskim razodetjem.


Janša: Spočetje, rojstvo in obnavljanje prvorazrednih ter sestop z oblasti, ki ga nikoli ni bilo

Predsednik SDS Janez Janša je danes objavil nadaljevanje analize stanja v državi. Večji del pisanja na svojem FB profilu je tokrat namenil nastajanju naše države in Demosu. Spomnil je, kako so se nekateri partijski funkcionarji s figo v žepu priključili projektu osamosvajanja. Svoj drugi zapis je zato naslovil: »Spočetje, rojstvo in obnavljanje prvorazrednih ter sestop z oblasti, ki ga nikoli ni bilo«.


Centri za socialno delo prejeli približno 670 vlog za osebno asistenco

Od novega leta naprej velja zakon o osebni asistenci. Ta določa, da je osebna asistenca, ki so jo do letošnjega leta financirali preko programov ministrstva za delo, zakonska pravica. Na centre za socialno delo je v tem času prispelo že približno 671 vlog, oddajanje pa se izteka.


AVDIO: Jernejevega kanala ne bodo več kazila zapuščena in tudi potopljena plovila

Podobo Jernejevega kanala tik ob glavnem vhodu v Sečoveljske soline že leta kazijo zapuščena in tudi potopljena plovila. Direkcija za vode je lansko jesen pozvala njihove lastnike, naj jih odstranijo. Naletela je na gluha ušesa.


Kardinal Rode: Ko bo imel Slovenec pravi odnos do Katoliške Cerkve, bo našel tudi pravi odnos do sebe

Kardinal Franc Rode je minuli konec tedna za televizijo Exodus TV spregovoril o pomembnosti Katoliške Cerkve za Slovence in slovenski narod. »Vse, kar ste storili proti Cerkvi, ste storili proti veselju. V jedru krščanstva je radost, je veselje,« je dejal kardinal Rode.


Janša v analizi stanja: Sistem za elito. Za prvorazredne.

Štiri mesece po prisegi vlade Marjana Šarca je svojo prvo daljšo oceno stanja v državi podal prvak največje opozicijske stranke, Janez Janša. V zapisu na Facebooku je po poročanju Domovine opredelil ključne probleme naše države in nakazal razloge, ki so do njih privedli.


AVDIO: Župnik Tine Skok o Dražgošah: Glede na udeležbo gre za zelo pomemben politični dogodek

V župnijski cerkvi sv. Lucije v Dražgošah so imeli v nedeljo zjutraj sveto mašo za pobite v dražgoški tragediji v začetku leta 1942.


Novejše novice | Starejše novice