Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović
Papež z družinami (foto: Vatican News)
Papež z družinami

Kaj bo papež počel poleti?

Svet | 30.05.2018, 08:54 Marjana Debevec

Tiskovni urad Svetega sedeža je objavil osrednje slovesnosti, ki jih bo papež vodil do avgusta. Kot smo že poročali, bo to nedeljo v Ostiji vodil zunanjo slovesnost zapovedanega praznika Svetega Rešnjega Telesa in Krvi.

21. junija bo poromal na ekumensko srečanje v Ženevo, 28. junija popoldne pa bo na v vatikanski baziliki vodil javni konzistorij, med katerim bo umeščenih 14 novih kardinalov. 29. junija, na praznik apostolov Petra in Pavla, bo dopoldne na Trgu sv. Petra daroval sveto mašo in blagoslovil palije za nove metropolite.

7. julija bo papež odpotoval v Bari na ekumensko molitveno srečanje za mir na Bližnjem Vzhodu. Konec avgusta pa bo sveti oče odpotoval na Irsko, kjer bo potekalo svetovno srečanje družin. Niso pa tukaj omenjene vsakodnevne avdience in zasebna srečanja, ki jih papež vsak dan opravi veliko. Na počitnice se, kot kaže, tudi letos sveti oče ne bo odpravil.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...