Štefan IskraŠtefan Iskra
Marko ZupanMarko Zupan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Papež mladim: Ne pustite, da vas zgodovina pusti pred vrati!

Svet | 27.05.2018, 10:47 Marjana Debevec

Papež Frančišek je poslal video sporočilo mladim Argentincem, ki so zbrani na nacionalnem srečanju. Povabil jih je, naj ne ostanejo na obrobju družbe, ampak postanejo dejavni nosilci evangelija.

Posebej mladi so poklicani graditi civilizacijo ljubezni, zato pa morajo biti povezani z Jezusom v molitvi, poslušanju Božje Besede in zakramentih. Jezus je namreč tisti, ki nas ozdravlja in nas pošilja, da bi ozdravil tudi druge. Zgodovino lahko po papeževih besedah gradimo le skupaj, kot Božje ljudstvo.

Papež je nato spomnil, da bo oktobra sinoda, posvečena mladim. Poklicani smo namreč biti Cerkev, ki gre ven, ki je misijonarska, samarijanska, usmiljena, v dialogu, poslušanju.

»Pojdite, ne bojte se. Mladi imajo nemirnega duha, se ne prilagajajo. Ne prilagajajte se, bodite glasni, ne pustite, da vas zgodovina pusti pred vrati, vi pa jo gledate skozi okno; obujte si pohodne čevlje, nadenite si Kristusovo majico in zaigrajte vse za njegove ideale. Pojdite z njim, da bi zdravili rane mnogih naših bratov, ki zmrzujejo ob robovih cest; pojdite z Njim in sejte upanje v naših narodih in mestih, pojdite z Njim in prenovite zgodovino«, je mladim še zaželel sveti oče.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...