Ljubljana, četrtek, 17. januar 2019, 05:48

Molitev za domovino pred volitvami 2018

Molitev za domovino, foto © ARO
Molitev
Foto © ARO

Slovenski škofje v času pred državnozborskimi volitvami vabijo k molitvi za domovino. K temu spodbujajo vse kristjane, zato so se obrnili na župnike, molitvene skupine in duhovna gibanja ter druge katoliške organizacije. Duhovnike vabijo, naj od nedelje, 13. maja, do nedelje, 3. junija 2018 pri vsaki sveti maši po obhajilu zmolijo »Molitev za domovino«.

Sporočilo Slovenske škofovske konference

"Slovenski škofje smo sklenili, da se bo v času pred državnozborskimi volitvami molila molitev za domovino po cerkvah. Zato vabimo vse župnike, molitvene skupine in duhovna gibanja ter druge katoliške organizacije, da od nedelje, 13. maja 2018, do nedelje, 3. junija 2018, pri vsaki sveti maši po obhajilu zmolijo »Molitev za domovino«. Molitev naj objavijo v oznanilih, natisnejo in razmnožijo, da jo bodo dobili vsi verniki," je zapisal nadškof Stanislav Zore, predsednik Slovenske škofovske konference

Molitev za domovino

Troedini Bog, večna modrost! Ti vse čudovito urejaš in vodiš. Prosimo Te za naše voditelje, da bodo skrbeli za našo državo in slovenski narod. V času, ko se pripravljamo na volitve, Te prosimo, da bi se jih vsi kristjani udeležili in odgovorno oddali svoj glas za vse, ki se zavzemajo za pravičnost in življenje, za družine in otroke, za okolje in versko svobodo. Naj voditelji ponosno in dostojno predstavljajo našo državo ter se zavzemajo za vse, ki so v kakršnikoli stiski. Naj vsi skupaj gradimo Božje kraljestvo na zemlji, ki je kraljestvo miru, pravičnosti in ljubezni. Amen.

Marija, Pomočnica kristjanov, prosi za nas!


Ne spreglejte: