Ljubljana, četrtek, 17. januar 2019, 05:46

Izšlo je majsko Ognjišče

0:00
0:00
Revija Ognjišče, maj 2018
Foto © založba Ognjišče

Ernest Petrič, David Sipoš, Peter Končan, Idi Koletnik - to so osebe, ki jih boste lahko sponali, če boste v roke vzeli majsko številko mesečnika Ognjišče. V njej lahko preberte tudi o poglavjih in vrsticah v Svetem pismu, Tovarni medu, negovanju starostnika s sladkorno boleznijo in o kolesu.

Pripravljajo se tudi za zlato, 50. romanje bolnikov, invalidov in starejših na Brezje, ki bo v mesecu juniju, nam je povedal odgovorni urednik mag. Božo Rustja. Majskemu Ognjišču je priložena tudi Ponudba Ognjišča za pomlad 2018 in zloženka Radia Ognjišče. Urednik Rustja pa je v pogovoru opozoril tudi na več naslovov založbe Ognjišče, ki so prišli iz tiskarn. Ker je pred nami Marijin mesec maj, iz založbe sporočajo, da so pri njih izšle knjižice in risanke na DVD-jih o Marijinih božjih poteh Lurd, Fatima, Guadalupe in Medjugorje.

Iz urednikove beležnice

Revija Ognjišče, maj 2018, naslovnica
Revija Ognjišče, maj 2018, naslovnica

Že v aprilski številki smo vam predstavili nekaj predlogov za obdarovanje ob zakramentih. Tokratnemu Ognjišču pa dodajamo bogatejšo Ponudbo Ognjišča za pomlad 2018. V njej ni predstavljena samo ponudba za obdarovanje ob krstu, obhajilu in birmi, ampak tudi novosti naše založbe ter ponatisi, med katerimi so nekateri prave uspešnice naše založbe (Svetnik za vsak dan; Jaz, Čarli Čeplin; Kratko Sveto pismo s slikami, Youcat, Živi vsak dan …).

Med uspešnice naše založbe lahko prištevamo tudi prvoobhajanski album Moje prvo obhajilo, ki je doživel že 6. natis. Več o njem si lahko preberete v posebni prilogi, kakor si v njej lahko ogledate druge knjige in izdelke, ki so primerni za obdarovanje pri prvih zakramentih.

Iz tiskarne prihaja tudi ponatis knjige Pater Pij - sveti, ponižni in ljubljeni. Pater Pij je priljubljen svetnik našega časa in v tem času se spet začenjajo množičnejša romanja na njegov grob. Knjiga o njem nam bo pomagala, da bomo bolje spoznali njegovo življenje. Nekateri organizatorji romanj poklonijo vsakemu udeležencu knjigo o p. Piju ali pa o drugi božji poti, ki je cilj njihovega romanja. Nekatere lahko najdete tudi med našimi izdajami »modrih knjižic«, ki na kratko, a jedrnato predstavijo posamezno božjo pot ali svetnika, povezanega z njo: Bernardka Lurška, Fatima, Medžugorje.

Te knjige, ki govorijo o Marijinih božjih poteh, nas bodo uvedle tudi v Marijin mesec maj, ki je posvečen naši nebeški materi Mariji. V letošnjem maju bi vas radi opozorili še na DVD-je na risankah iz zbirke Velikani vere, namenjene otrokom, ki govorijo o Marijinih božjih poteh: FatimaDan, ko je plesalo sonce; LurdBernardka – Marijina glasnica; Guadalupe v Mehiki – Juan Diego – Glasnik naše Gospe.

Med novostmi naj omenim knjigo Ivana Gričnika Od Santiaga do Assisija. Ta potopis je nadaljevanje potopisa Moj kamino. Pisec opisuje dogodke na poti, ki jo je prehodil sv. Frančišek Asiški (od Dovadole do Assisija) in ne niza samo suhoparnih podatkov, ampak opisuje osebna spoznanja, ki človeku ostanejo globoko v srcu. Več o knjigi si lahko preberete v prilogi, dodani tokratnem Ognjišču.

Že pred leti smo izdali nekaj voščilnic s fotografijami. Največ povpraševanja je bilo po voščilnicah z napisom Hvala ali Najlepša hvala za vse in podobno. Zato smo pripravili dve novi voščilnici z napisom hvala in hvala za vse. Obenem opozarjamo tudi na knjižice v zbirki Voščilnice. Ena od njih ima naslov Najlepša hvala. Druge pa so Vse najboljše za god, rojstni dan, Iskreno sožalje itd. Pripravljamo tudi novi knjižici s spodbudnimi mislimi.

Že zadnjič smo vas obvestili, da bo vsakoletno narodno romanje bolnikov in invalidov na Brezje letos 16. junija, jubilejno ali »zlato«, saj se bodo bolniki zbrali ob Mariji že petdesetič. Vabimo prostovoljce,da se nam pridružijo in pomagajo pri organizaciji romanja. Prav tako vabimo duhovnike in župnijske ali področne Karitas, da organizirajo avtobuse ali druge oblike skupinskega prevoza in tako omogočijo bolnikom ali ostarelim, da poromajo na Brezje. Več o romanju si preberite na str. 27.


Ne spreglejte: