Ljubljana, četrtek, 17. januar 2019, 06:28

Alfiejev oče pri papežu

Alfijev oče, Tom Evans pri papežu
Foto © FB Alfie's Army

"Bog je edini gospodar življenja in sicer od začetka do naravnega konca."

Papež Frančišek je zjutraj v Domu sv. Marte sprejel Thomasa Evansa, očeta malega Alfieja. Svetemu očetu je izrazil zaskrbljenost, da Velika Britanija poskuša uzakoniti evtanazijo in da se mnogi otroci soočajo s podobno situacijo kot njegov sin. Papež bi tako s pomočjo Alfieju posredno pomagal tudi drugim otrokom, posebej težko bolnim. Frančišek pa mu je rekel, da ga občuduje, s kakšnim pogumom in pri komaj 21-letih brani življenje svojega sina. Ob sklepu splošne avdience pa je znova odločno poudaril, da je Bog edini gospodar življenja in sicer od začetka do naravnega konca.

Sveti oče je takole dejal: »Pozornost znova usmerjam na Vincenta Lamberta in malega Alfieja Evansa. Odločno bi rad poudaril, da je edini gospodar življenja, od začetka do naravnega konca, Bog! Naša dolžnost je, naša dolžnost je narediti vse, da bi zavarovali življenje. Pomislimo na to v tišini in molimo.«

Spomnimo, da dveletni Alfie boleha za nepojasnjeno nevrološko boleznijo, zanj pa že več mesecev skrbijo v eni izmed bolnišnic v Liverpoolu. Sodnik je v ponedeljek odločil, da sme bolnišnica odklopiti naprave, ki ga ohranjajo pri življenju. Zdravniki so obenem prepovedali, da bi Alfieja prepeljali v drugo bolnišnico, čeprav je več pediatričnih klinik ponudilo pomoč dečkovi družini, med njimi tudi vatikanska otroška bolnišnica Bambino Gesu.

Zdaj so vsi v pričakovanju nove odločitve vrhovnega sodišča. Starša se potem lahko znova obrneta na Evropsko sodišče za človekove pravice.


Ne spreglejte: