Jure SešekJure Sešek
Aleš KarbaAleš Karba
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Alfie Evans (foto: druzina.si)
Alfie Evans

Alfieja želeli premestiti, policija blokirala izhode

Svet | 16.04.2018, 13:56 Marta Jerebič

Sodišče v Angliji danes znova obravnava primer 23-mesečnega Alfieja Evansa, ki ga zdravniki želijo odklopiti z naprav, ki ga ohranjajo pri življenju. Odločitev sodnikov bo znana ob 15.30. Medtem pred bolnišnico v Liverpoolu poteka shod v podporo Alfieju.

Starša Alfieja želita premestiti v bolnišnico Svetega sedeža, Bambino Gesu v Rimu.

Kot poroča Vatican Insider, je bilo minuli četrtek že vse pripravljeno, da ga prepeljejo, vendar so zdravniki v bolnišnici v Liverpoolu temu nasprotovali in dosegli, da je policija blokirala vse izhode.

Zdravniki iz bolnišnice Bambino Gesu se sicer strinjajo s svojimi liverpoolskimi kolegi, da za Alfijevo stanje ni ustreznega zdravila, a so ga pripravljeni sprejeti in zanj skrbeti.

Papež Frančišek je pri včerajšnjem opoldanskem nagovoru dejal, da je treba vsakega bolnika glede na njegovo stanje primerno oskrbeti, ob soglasni podpori domačih in z velikim spoštovanjem do življenja.

Poleg Alfieja Evansa je omenil še primer 41-letnega Vincenta Lamberta iz Francije, ki je že 10 let v stanju minimalne zavesti.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...