Ljubljana, četrtek, 17. januar 2019, 06:23

Srečanje družin ustanove Anin sklad v Šentjakobu ob Savi

Anin sklad
Foto © Tomaž Celarec

Letošnje srečanje družin Aninega sklada, ki bo v Šentjakobu ob Savi, 21. aprila 2018, predstavlja neke vrste uvod v praznovanje 20-letnice delovanja, ki bo vrh doseglo jeseni s praznovanjem te obletnice.

"Veseli nas, da lahko danes na prehojeno pot, vse od leta 1998, gledamo kot na zgodbo o uspehu. Zgodbo, ki z nesebičnostjo, prostovoljno in z veliko predanosti pomaga družinam z več otroki, jim stoji ob strani in kar je najpomembnejše jih ne stigmatizira, ampak spodbuja. Veselimo se z njimi, jim ponudimo ramo, ko so težave prehude a kar je najpomembnejše s pomočjo dobrotnikov lahko družine, kot je dejala ena od ljubečih in predanih mam, ki je z možem poleg svojih otrok pod streho hiše vzela še rejence, „zvežejo mesec z mesecem. Ni pomembno koliko je, vemo pa, da je iz srca in otroci to ljubezen dobrotnikov čutijo in se je zavedajo. Še posebej midva pa veva, da je neprecenljiva. Naša družina zagotavlja duhovno povezanost z vsemi dobrotniki in podporniki," je poudarila predsednica uprave Aninega sklada Marija Šterbenc.

Program srečanja v Šentjakobu ob Savi

Povezalo jih bo geslo: JEZUS KRISTUS, VSTALI ODREŠENIK

10:00 - Sveta maša v župnijski cerkvi sv. Jakoba

13:00 – Popoldanski del: predavanje za starše: Zakonca Lidija in Jože Kociper bosta spregovorila o duhovni poti v zakonu: gre za NOVO POT DO LJUBEZNI s pomočjo poslušanja, ob svetem Pismu in z iskanjem Boga v konfliktih. Oba sta imago partnerska terapevta in imata evropsko diplomo iz psihoterapije. Lidija dela kot individualna in partnerska terapevtka, Jože pa kot psihiater v Radencih. Imata tri otroke in dva vnuka.

- otroci in mladina se bodo udeležili delavnic na katerih bodo oblikovali različne izdelke – predvsem bodo v ospredje prišle njihove ročne spretnosti.


Ne spreglejte: