Ljubljana, nedelja, 24. marec 2019, 06:02

V Mozirski gaj vabi pomladno cvetje, odpirajo se že prvi tulipani

Tulipani v Mozirskem gaju
Foto © Mozirski gaj

Tulipani znova vabijo v Mozirski gaj. Odprle so se že prve gredice, tradicionalna razstava v parku cvetja bo po besedah tamkajšnjega predstavnika za odnose z javnostmi in vodje marketinga Romana Čretnika najlepša med 20. in 30. aprilom. Ostalo pomladno cvetje obiskovalci lahko občudujejo že zdaj.

Čretnik nam je povedal, da je Mozirski gaj že zdaj paša za oči. "Zdaj cvetijo mačehe, narcise, forzicija, nekatero drevje, imamo tudi velike grmovnice, kot so magnolije." Kot je dodal Čretnik, bo s tulipani park zaživel v vsej svoji polnosti. "Posajenih je bilo približno 200.000 čebulic."

Glavnina prireditev ob tradicionalni razstavi tulipanov v Mozirskem gaju bo v času prvomajskih praznikov. Postavili bodo stojnice, v kmečki hiši bo na voljo gostinska ponudba, v sodelovanju z društvom Bioexo iz Ljubljane pripravljajo tudi razstavo plazilcev. "Letos obljubljajo, da bodo pripeljali večje število želv." Otroke bodo med sprehodom po parku razveseljevali junaki risanih serij, čaka jih tudi novost - čarobni vrt. "Del parka bo še posebej skrivnostno obarvan z majhnimi hiškami, v katere bodo otroci lahko zlezli in jih tudi obiskovali. Opremljene bodo s pravljičnimi bitji."

Mozirski gaj letos zaznamuje 40. jubilej. Posebno slovesnost tam načrtujejo jeseni, najverjetneje septembra. "To bomo bolj intenzivno začeli pripravljati po prvomajskih praznikih," je dodal Čretnik.

Ne spreglejte: