Ljubljana, četrtek, 17. januar 2019, 05:49

Peticijo v podporo Alfieju podpisalo že več kot 100.000 ljudi

Alfie v naročju mamice, potem ko so ga odklopili iz aparatov
Foto © Lifesite News

"Alfie, mi molimo zate in za tvoje okrevanje!"

Zdi se, da je za malega Alfieja Evansa padla končna odločitev. Sodnik Hayden je namreč sinoči zdravnikom v liverpoolski bolnišnici naročil, naj preučijo, ali je možno, da se 23-mesečni deček za svoje zadnje dni življenja vrne domov. Izključil pa je možnost, da bi ga prepeljali v Rim, kjer bi ga v vatikanski bolnišnici Bambino Gesu’ sprejeli z odprtimi rokami. Pred vrati bolnišnice namreč čaka njihovo manjše popolnoma opremljeno letalo za prevoz takšnih bolnikov, pa tudi zdravniki, ki bi ga spremljali.

Alfie medtem s pomočjo kisikove maske še vedno diha sam. Je pa za zdaj brez hrane, dobiva le tekočino.

Od ljudi, ki v podporo malemu Alfieju in njegovi družini protestirajo pred bolnišnico, pa je prišla peticija s prošnjo kraljici Elizabeti, da naj posreduje za življenje dečka. V dveh dneh jo je podpisalo več kot 100 tisoč ljudi.

Alfieja sta poleg papeža Frančiška, ki se je večkrat javno zavzel zanj in sprejel tudi njegovega očeta, podprla tudi predsednik Evropskega parlamenta Antonio Tajani in poljski predsednik Andrzej Duda.

Slednji je na svoj twitter zapisal: »Alfieja je treba rešiti! Njegovo pogumno malo telo je znova dokazalo, da je čudež življenja močnejši od smrti. Mogoče je potrebno le male dobre volje na strani tistih, ki sprejemajo odločitve. Alfie, mi molimo zate in za tvoje okrevanje«, je še zapisal poljski predsednik.


Ne spreglejte: