Ljubljana, sobota, 23. februar 2019, 22:03

Nadškof Zore: Na Božji klic se je potrebno odzvati

0:00
0:00
Nadškof Stanislav Zore
Foto © P. Ivan Rampre/RV

Pri sv. Jožefu na Poljanah v Ljubljani so pripravili 1. vseslovensko srečanje očetov, mož in sinov pod geslom »Tukaj sem, pošlji mene«. Zbrani so prisluhnili številnim pričevanjem in predavanju p. Vilija Lovšeta, sveto mašo pa je daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore.

V pridigi je poudaril, da živimo v družbi, kjer je vedno manj življenja, vedno manj veselja, vedno manj varnosti, vedno manj občutka, da je pred nami prihodnost, in vedno manj notranjega miru, ki ga potrebujemo, da živimo življenje v odnosih z drugimi, s seboj in z Bogom.

Nadškof Zore je poudaril, da je prav zato pomembno, da slišimo Božji klic. Po njegovih besedah ta v moških zaživi trikrat. Najprej, ko zaživimo kot moški in ko vsak dan znova z veseljem, pripravljenostjo in potrebnim zdravim ponosom odgovarjamo na ta klic.

Po besedah nadškofa Zoreta je drugi klic tisti, ki nas kliče v odnose. Bodisi v poročenost ali pa v življenje posvečeno Bogu v duhovništvu. Za nekatere je to tudi klic v samsko življenje v služenju skupnosti. Tudi tukaj je pomembno, da se odzovemo z vso pripravljenostjo in z vsem srcem, je dejal nadškof Zore.

Tretji pa je klic dajati in varovati življenje. Objeti življenje in se ga veseliti, ne kot izpolnitev samega sebe, ampak kot daritev samega sebe, je zaključil nadškof.

 

Ne spreglejte: