Ljubljana, torek, 16. julij 2019, 06:54

Ustavni sodnik Jaklič o delitvi položajev v EU ter odločitvah ustavnih sodnikov

V oddaji Spoznanje več, predsodek smo gostili ustavnega sodnika ddr. Klemena Jakliča.


Višina zbranih sredstev presenetila

Dober mesec dni po radijski akciji »Srebrna diagonala« smo s Slovenske karitas prejeli končne podatke o zbranih sredstvih za pomoč družini, ki potrebuje invalidom prilagojeno vozilo. Ponosni na naše poslušalce (darovalce) lahko z veseljem zapišemo, da je višina zbranih sredstev presegla pričakovanja. Iskrena hvala vsakemu v imenu Saševe družine!


Stanka Mihelič: »Z lepo besedo rastemo. Beseda je Bog v človeku, tako čutim.«

Več iskrenosti sem čutila nekdaj med ljudmi. Bili smo bolj povezani, je v pogovoru za oddajo Naš gost dejala Stanka Mihelič, pesnica, žena in mati petih otrok, ki je delala z velikim veseljem kot učiteljica, vsaj dokler v to niso posegle težave z zdravjem. V samozaložbi je izdala že osem pesniških zbirk, katerih skupno vodilo je vera v Boga.


Tudi poleti prijajo toplice

Kratek poletni oddih poslušalcev Radia Ognjišče v Radencih od 2. do 4. avgusta.


Boštjan Jerončič: »Uživamo v tem, kar delamo. V kolektivu je veliko smeha, kar je tudi pomembno za dobro izpeljan posel.«

Poletje je čas za sladoled. Na prste rok bi lahko prešteli tiste, ki te ledene sladice ne umestijo na svoj poletni meni. Trenutek sprostitve, sproščeno razpoloženje v družini, praznovanje ali druženja s prijatelji, ohladitev ob vročini, vse to so okolja, kjer sladoled »paše«.


Krvavec je v trendu

Lepa, zelena, tradicionalna pokrajina, ki je v trendu evropskih in tudi slovenskih turističnih smernic. To je Krvavec.


Br. Andraž: »Moramo poslušati mlade in jim ne prehitro govoriti, kaj morajo delati in kako.«

Le kdo ne pozna ekumenske skupnosti bratov v Taizéju, v francoski Burgundiji? Številne generacije so doživele tedensko bivanje med brati in množico mladimi iz vse Evrope ter tudi drugih delov sveta.


Z več vidikov zaščiten biser sredi Ankarana

Žal se prepogosto zgodi, da tuje poznamo bolje kot svoje. Ste vedeli, da je v osrčju Ankarana arhitekturni in zgodovinski biser, benediktinski samostan sv. Nikolaja?


Odgovorno na pot - Varno na vrh!

Ob 25. obletnici delovanja Radio Ognjišče skupaj z AMZS prav za vas organizira poseben program varne vožnje z namenom preveriti vozne sposobnosti in se preizkusiti v nepredvidljivih situacijah, ki vas čakajo v prometu. Trenutno zbiramo prijave za torek 9. julij. Prijavite se, ne bo vam žal!


Na valovih Sredozemskega morja

Radio Ognjišče je v sodelovanju s Kompasom pripravil od 20. do 27. septembra 2019 skupinsko križarjenje z ladjo COSTA Fortuna. V sedmih dneh boste doživeli jesen na Mediteranu in odkrivali čudovite plaže treh otokov: Palma de Mallorca, Ibiza in Sardinija. V času potovanja bo vsak dan na ladji sveta maša.


Novejše novice | Starejše novice