Ljubljana, četrtek, 22. marec 2018, 10:42

Trdno, a ljubeče na svojem mestu

Mož mora Bogu dati prvo mesto, takoj za njim je mesto žene, sledijo otroci, starši in nato v smiselnem redu vsi ostali, bi lahko podčrtali glavno misel razmišljanja štirih gostov v misijonskem pogovoru drugega dne radijskega misijona, ki se je odvijal pod geslom Moški in duhovnost. Jezuit p. Vili Lovše, zakonski možje in očetje Tomaž Porenta, Janez Kunc in Aleš Čerin so veliko povedali o izkušnjah t.i. odmikov za moške, iz katerih so se spontano rodile tudi skupine, ki se mesečno sestajajo. Večer je vodil Blaž Lesnik.


VIDEO: Bog nas lahko iz grdega račka spremeni v laboda

"Ponudba Boga je na mizi, a jo moram sam sprejeti. Sam si moram prizadevati, se naučiti plavati in premagovati svojo nujo po račjem kvakanju." V osrednjem misijonskem nagovoru 2. dne se je p. Vili Lovše ustavil tudi ob petih lastnostih "velikonočnega moškega". Z njim se je pogovarjal Blaž Lesnik.


Bog je svoje milosti položil v materinske roke, saj so te vedno pripravljene deliti

Letošnji radijski misijon je pomenljivo zasidran med »praznikom moških« in »praznikom žensk«. Zato današnji rdeči niti »Moški in duhovnost« dodaja ravnotežje z Drugim pogledom o materinski in ženski duhovnosti provincialni minister p. Marjan Čuden.


V petek bo tudi letos spovedni dan

Veseli nas, ker se je tudi letos na našo prošnjo odzvalo precej duhovnikov in redovnikov in bo tako v petek, na predzadnji dan letošnjega radijskega misijona, v veliko cerkvah po Sloveniji  priložnost za sprejem zakramenta svete spovedi. Končni odgovor na povabilo k spreobrnitvi je prav v koraku priznanja in obžalovanja grehov ter sprejem zakramentalne milosti, ko Bog po duhovniku spregovori odrešujoče besede: "Tvoji grehi so odpuščeni, pojdi v miru!"


Pravi moški da življenje za drugega

»Trdnost vere in molitve, ki jo je oče dal družini, je velika dediščina,« je v misijonski Svetovalnici pričeval jezuit p. Janez Poljanšek. In prav današnji god sv. Jožefa je lepa priložnost za razmišljanje o temi 2. dne radijskega misijona »Moški in duhovnost«.


Sveti Duh - Tisti, ki stoji ob nas!

"In tisti trenutek sem začutila roko na rami, roko, ki me je potegnila od okna. Prepričana sem, da je deloval Sveti Duh in me takrat obvaroval," je med drugim v večernem pogovoru na temo Živeti s Svetim Duhom povedala poslušalka Ivanka, in z vsemi podelila svojo težko življenjsko izkušnjo.


Sveti Duh je najintimnejši prijatelj naše duše

"Sveti Duh nas priteguje v prijateljstvo z Bogom, a biti božji prijatelj ni naravno stanje, ampak nadnaravno", je v današnjem osrednjem misijonskem nagovoru prvega dne misijona povedal Alek Zwitter. Razmišljal je pod naslovom »Živeti s Svetim Duhom«. Z njim se je pogovarjal Matjaž Merljak.


Sveti Duh: Končno iz hišnega pripora

Španski teolog Jose Ignacio Gonzeles Faus, osemdesetletni jezuit, piše v svoji zadnji knjigi o desetih "krivoverstvih", ki gnezdijo v današnjem katolištvu. Ne gre za formalna krivoverstva, kakopak, temveč za polzavedne popačene teološke vzorce.


Zwitter: Jezus ni hitra hrana! Z njim prihaja trpljenje, a tudi rodovitnost

Z blagoslovom papeža Frančiška smo na današnjo tiho nedeljo, ki je tudi papeška nedelja, na Radiu Ognjišče začeli 13. radijski misijon pod geslom Pošlji Svetega Duha na nas. Uvodno sveto mašo je v cerkvi na Žalah daroval Alek Zwitter, ki je poudaril, da Jezus ni hitra hrana. Hoja za njim prinaša preizkušnje in trpljenje, a tudi rodovitnost v življenju.


Z blagoslovom papeža Frančiška začenjamo 13. radijski misijon

Dopoldne ob 11.00, bomo letošnji 13. radijski misijon začeli s sveto mašo, ki jo bo v cerkvi na Žalah daroval Alek Zwitter. Tako se bomo združili v prošnji vsemogočnemu za blagoslov misijonskega tedna, ki ga začenjamo. Popoldanski Drugi pogled na temo današnjega dne, Živeti s Sv. Duhom, pripravlja p. Branko Cestnik, ob 17.00 bo sledil osrednji misijonski nagovor, ob 20.00 pa še misijonski večerni pogovor. Vse misijonske vsebine so vam na voljo tudi v obliki podcasta.


Novejše novice | Starejše novice