Ljubljana, sreda, 26. september 2018, 16:41

Globine: Molitev »Oče naš« je izziv za vsakega, ki jo premišljeno izreka

Znova smo se poglobili v molitev Oče naš, ki je nabor Jezusovih naukov o molitvi in je izziv za vsakega, ki jo premišljeno izreka. V oddaji Globine je bil z nami duhovnik p. Damjan Ristič.


Jule Lenassi: Vedno je treba strmeti za resnico

Jule Lenassi je upokojeni novinar, publicist, evropsko priznani turistični delavec in radijski človek, saj je bil med prvimi ustvarjalci radia Koper, tudi dolgoletni dopisnik za Primorsko. K pogovoru smo ga povabili tudi ob današnjem državnem prazniku priklučitve Primorske matični domovini.


AUDIO in FOTO: Utrip Stične mladih 2018

Mladi iz vse Slovenije so bili danes zbrani v Stični. Tam je potekal že 37. praznik mladostne vere. Organizatorji so za udeležence pripravili izjemno raznolik in bogat program. Več kot 6000 mladih je sodelovalo pri sveti maši, ki jo je daroval ljubljanski pomožni škof Franc Šuštar in naglasil pomen srečanja z Bogom in z drugimi udeleženci.


Kapital načrtno spreminja osebnostno strukturo naših otrok

Še nobena civilizacija ni posegla v zibelko. Naša je. Več kot polovica otrok prosti čas danes žal preživi v virtualnem svetu. Gre za civilizacijski problem. Ko v svojem življenju otroci in mladostniki začutijo določene pomanjkljivosti, poiščejo v virtualnem svetu ravno to, kar jim v realnem manjka, poiščejo vlogo v internetnih vsebinah in jo igrajo. Mnogo mladih je danes prepričanih, da je virtualno bolj realno kot realnost.


37. Stična to soboto. »Ne boj se!« Pridi.

V Stični se bo to soboto, 15. septembra, spet zgodilo. Vseslovensko srečanje verne mladine in vseh, ki so dobre volje, pripravljeni na nepozabno srečanje in povezovanje na Stični mladih. »Ne boj se!«(Lk 1,30) Vsebina Stične mladih vsako leto temelji na papeževi poslanici mladim. Letošnje vsebinske poudarke so ob sodelovanju teologov in odgovornih za mladinsko pastoralo, pripravili mladi za mlade.


Ni nujno, da bo notar sledil vašemu interesu, čeprav ste ga naročili vi

O pristojnostih, ki jih nudijo notarske pisarne, njihovih storitvah in kako zanesljiva je pravna pomoč, ki jo nudijo, smo govorili v Svetovalnici, v kateri je svetovala in odgovarjala na vprašanja notarka Marjeta Cotman.


Svetovalnica: sestra Nikolina o vlaganju jurčkov

V današnjem jutru smo v Svetovalnici gostili sestro Nikolino. Odgovarjala je na vaša vprašanja: pekli smo piškote, kuhali juho in nadevali paprike ter konzervirali gobe, korenček in fižol.


To je hudo narobe, pravi Marko Juhant ob novem predpisu

Polnoletni dijaki lahko sami opravičujejo svoje izostanke od pouka, ker so po zakonu, po novem predpisu, odgovorni zase. Od prvega septembra letos zaradi evropske uredbe o varstvu podatkov in družinskega zakonika Srednja šola starše polnoletnega dijaka lahko obvešča o ocenah, vzgojnih ukrepih in odsotnosti le, če polnoletni dijak to dovoli. Obdobje osemnajstletnikov je zelo občutljivo, pravi Marko Juhant, specialni pedagog, ki ga redno povabimo k pogovoru v oddajo Za življenje, za danes in jutri.


Rok Valjavec: V predmetih, ki jih zbiram, je ujeta duša

Ob Evropskem letu kulturne dediščine smo na mali šmaren za oddajo Naš gost obiskali uveljavljenega in priznanega restavratorja razmeroma mlajšega rodu Roka Valjavca, ki je med drugim za papeža Frančiška izdelal edinstveno slovensko panjsko končnico. Vpet je tudi v dobrodelnost, je najmlajši vitez viteškega reda Božjega groba z Jeruzalema.


AVDIO in FOTO: Marija je čudovit primer zaupanja Bogu

"V zgodovini je bilo veliko hudega, zla, trpljenja, ampak tistim, ki so se v tej zgodovini odprli Bogu, mu zaupali, verovali in ljubili Boga, jim to zlo ni moglo škodovati. Marija je čudovit primer tega!" je v mašnem nagovoru opozoril škof Turnšek in se nato kritično ustavil tudi ob aktualnih "strankarijah", ki se pojavljajo v samem vrhu vodstva Cerkve v Rimu in tudi pri nas doma.


Novejše novice | Starejše novice