Ljubljana, nedelja, 18. marec 2018, 18:34

Sveti Duh je najintimnejši prijatelj naše duše

»Sveti Duh nas priteguje v prijateljstvo z Bogom, a biti božji prijatelj ni naravno stanje, ampak nadnaravno«, je v današnjem osrednjem misijonskem nagovoru prvega dne misijona povedal Alek Zwitter. Razmišljal je pod naslovom »Živeti s Svetim Duhom«. Z njim se je pogovarjal Matjaž Merljak.


Sveti duh: Končno iz hišnega pripora

Španski teolog José Ignacio Gonzáles Faus, osemdesetletni jezuit, piše v svoji zadnji knjigi o desetih „krivoverstvih“, ki gnezdijo v današnjem katolištvu. Ne gre za formalna krivoverstva, kakopak, temveč za polzavedne popačene teološke vzorce.


Zwitter: Jezus ni hitra hrana! Z njim prihaja trpljenje, a tudi rodovitnost

Z blagoslovom papeža Frančiška smo na današnjo tiho nedeljo, ki je tudi papeška nedelja, na Radiu Ognjišče začeli 13. radijski misijon pod geslom Pošlji Svetega Duha na nas. Uvodno sveto mašo je v cerkvi na Žalah daroval Alek Zwitter, ki je poudaril, da Jezus ni hitra hrana. Hoja za njim prinaša preizkušnje in trpljenje, a tudi rodovitnost v življenju.


Z blagoslovom papeža Frančiška začenjamo 13. radijski misijon

Dopoldne ob 11.00, bomo letošnji 13. radijski misijon začeli s sveto mašo, ki jo bo v cerkvi na Žalah daroval Alek Zwitter. Tako se bomo združili v prošnji vsemogočnemu za blagoslov misijonskega tedna, ki ga začenjamo. Popoldanski Drugi pogled na temo današnjega dne, Živeti s Sv. Duhom, pripravlja p. Branko Cestnik, ob 17.00 bo sledil osrednji misijonski nagovor, ob 20.00 pa še misijonski večerni pogovor. Vse misijonske vsebine so vam na voljo tudi v obliki podcasta.


Pogovori s škofi ordinariji v dneh raijskega misijona

Pred nami je radijski misijon, ki tokrat poteka pod geslom Pošlji svetega Duha na nas. V informativnem programu zato v večernih mozaikih predstavljamo pogovore s škofi ordinariji, ki so se pred kratkim mudili na obisku ad limina v Rimu. S tem želimo večerni program tudi v informativnem delu uglasiti s sporočilom misijona. Škofje nam bodo predstavili svoja doživljanja ob obisku grobov apostolov Petra in Pavla, ob srečanju s papežem Frančiškom in pri razgovorih o stanju v Cerkvi na Slovenskem. Začenjamo pa z ljubljanskim nadškofom Stanetom Zoretom.


Glasbena legenda Ive Dovžan: Radi se imamo, to je najlepše.

Postati dober glasbenik, pomeni veliko in predvsem redno vaditi. Komaj štirileten je g. Ive Dovžan s harmoniko že stal na odru gasilskega doma in nakazoval velik smisel za glasbo. Da po začetnem navdušenju ni opustil igranja na instrument gre velika zasluga njegovim staršem, posebej očetu.


Na voljo je mobilna aplikacija radia Ognjišče

Tik pred začetkom letošnjega radijskega misijona smo pripravili android aplikacijo, ki poleg poslušanja našega programa v živo omogoča tudi dostop do zadnjih novic in različnih drugih radijskih vsebin, ter poenostavlja možnost stika z nami.


Vabljeni na romanje v Fatimo

20. in 21. oktobra vas, ob 101. obletnici Marijinih prikazovanj v Fatimi, vabimo na romanje v to največje portugalsko romarsko središče. Tam se je Marija, 13. maja 1917, prvič prikazala trem pastirčkom in od takrat je Fatima zaslovela po vsem svetu. Romanje bo vodil škof Metod Pirih.


Svetovalnica: Program Svit rešuje življenja

O programu Svit in raku na debelem črevesu in danki smo že veliko govorili, a vedno znova je pomembno opozoriti na dejstva. Z nami je bila Tjaša Jerman z Inštituta za nacionalno zdravje.


VIDEO: Oglašanja ob Tednu katoliškega šolstva iz Maribora

Na Radiu Ognjišče že ves teden podrobneje spremljamo utrip katoliških šol. Pripravili smo več oddaj, rubrik in danes tudi celodnevna oglašanja, z namenom predstaviti delo in življenje na katoliških zavodih v Sloveniji.


Novejše novice | Starejše novice