Štefan IskraŠtefan Iskra
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović
Wim Wenders s papežem Frančiškom (foto: vaticannews.va)
Wim Wenders s papežem Frančiškom

TRAILER: Papež Frančišek: Mož besede

Cerkev po svetu | 13.03.2018, 14:25 Marta Jerebič

»Niti v svojih najdrznejših sanjah si nisem mislil, da bom posnel film o papežu Frančišku.« S temi besedami je režiser Wim Wenders predstavil svoje zadnje delo, v katerem oživlja misli in sporočilo papeža, reforme, ki se je je lotil, in odgovorov na globalna vprašanja.

»Papež Frančišek - mož besede«, je naslov filma, za katerega je scenarij napisal in ga tudi režiral Wim Wender, trikrat nominiran za oskarja.

Pravzaprav je bila želja prefekta Tajništva za komunikacijo msgr. Daria Edoarda Viganòja ta, da naredi film s papežem Frančiškom, ne o papežu Frančišku. Tako je nastala ena redkih koprodukcij z Vatikanom, poroča portal Vatican News.

Film je posnet v tehniki ’direct-to-camera’, gledalca iz oči v oči postavi pred papeža, kot da bi potekal dialog med njim in svetom okoli njega. Papež odgovarja na vprašanja kmetov, delavcev, beguncev, otrok, ostarelih, zapornikov, tistih, ki živijo v barakarskih naseljih in begunskih taboriščih.

Ta vprašanja predstavljajo skelet filma, ki prikazuje papeža na njegovih številnih potovanjih po svetu. Frančišek skozi celoten film predstavlja svoj pogled na Cerkev, skrb za revne, okolje, družbeno pravičnost, prizadevanje za mir in medverski dialog.

Film po besedah njegovih ustvarjalcev prikazuje osebo, ki živi to, kar govori.

Gre za produkcijo, v kateri so sodelovali: Célestes Images, Vatican Media, Solares Fondazione delle Arti, PTS Art’s Factory, Neue Road Movies, Fondazione Solares Suisse in Decia Films.

Glede na podatke imdb bo premiera filma 18. maja 2018

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...