Ljubljana, torek, 19. februar 2019, 20:00

TRAILER: Papež Frančišek: Mož besede

Wim Wenders s papežem Frančiškom
Foto © vaticannews.va

»Niti v svojih najdrznejših sanjah si nisem mislil, da bom posnel film o papežu Frančišku.« S temi besedami je režiser Wim Wenders predstavil svoje zadnje delo, v katerem oživlja misli in sporočilo papeža, reforme, ki se je je lotil, in odgovorov na globalna vprašanja.

»Papež Frančišek - mož besede«, je naslov filma, za katerega je scenarij napisal in ga tudi režiral Wim Wender, trikrat nominiran za oskarja.

Pravzaprav je bila želja prefekta Tajništva za komunikacijo msgr. Daria Edoarda Viganòja ta, da naredi film s papežem Frančiškom, ne o papežu Frančišku. Tako je nastala ena redkih koprodukcij z Vatikanom, poroča portal Vatican News.

Film je posnet v tehniki ’direct-to-camera’, gledalca iz oči v oči postavi pred papeža, kot da bi potekal dialog med njim in svetom okoli njega. Papež odgovarja na vprašanja kmetov, delavcev, beguncev, otrok, ostarelih, zapornikov, tistih, ki živijo v barakarskih naseljih in begunskih taboriščih.

Ta vprašanja predstavljajo skelet filma, ki prikazuje papeža na njegovih številnih potovanjih po svetu. Frančišek skozi celoten film predstavlja svoj pogled na Cerkev, skrb za revne, okolje, družbeno pravičnost, prizadevanje za mir in medverski dialog.

Film po besedah njegovih ustvarjalcev prikazuje osebo, ki živi to, kar govori.

Gre za produkcijo, v kateri so sodelovali: Célestes Images, Vatican Media, Solares Fondazione delle Arti, PTS Art’s Factory, Neue Road Movies, Fondazione Solares Suisse in Decia Films.

Glede na podatke imdb bo premiera filma 18. maja 2018

Ne spreglejte: