Štefan IskraŠtefan Iskra
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović

Dialog Cerkve z evropskimi ustanovami bo naslednjih 5 let vodil Luksemburžan

Cerkev po svetu | 12.03.2018, 13:56 Marta Jerebič

Novi predsednik Komisije škofovskih konferenc Evropske unije je postal 59-letni luksemburški nadškof, jezuit Jean-Claude Hollerich. Na položaju je nasledil münchenskega kardinala Reinharda Marxa.

Študiral je teologijo in germanistiko. Kot je dejal za portal Vatican News, bo v petletnem mandatu na čelu komisije na prvo mesto postavljal spoštovanje in zaščito človekovega dostojanstva. Nadaljeval bo dialog z evropskimi ustanovami, da bi si bolj prizadevali za skupno dobro. Evropa ni projekt namenjen samemu sebi, ampak je še vedno zavezana projektu za boljši svet, je dejal.

Hollerich se je najmanj dvakrat že mudil tudi v Sloveniji. Leta 2011 je predaval na temo: Evropa - produkt globalizacije.

Februarja 2017 pa se je v sloveniji udeležil srečanje generalnih tajnikov evropskih komisij Pravičnost in mir.


 

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...