Ljubljana, četrtek, 17. januar 2019, 06:13

Gibanje Prebudimo Slovenijo s pozivom k povezovanju demokratičnih strank v predvolilno koalicijo

Prebudimo Slovenijo
Foto © ARO

Civilna iniciativa Prebudimo Slovenijo pripravlja jutri v Ljubljani Zbor kristjanov in ljudi dobre volje, na katerem bo predstavljena tudi posebna izjava demokratičnim strankam, da se povežejo v predvolilno koalicijo.

Srečanje z naslovom "Spet na razpotju" bo med 9.30 in 13.30 uro v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu v Ljubljani, na njem pa bodo spregovorili dr. France Arhar, p. Branko Cestnik in dr. Tomaž Erzar.

V drugem delu sobotnega srečanja bo predsednik gibanja Jože Mlakar predstavil posebno izjavo gibanja vsem demokratičnim strankam, da se povežejo v predvolilno koalicijo z utemeljitvijo, da v primeru ločenih nastopov teh strank ne bo pravega odziva med volivci, ker so že globoko razočarani.

"Upam, da bo to srečanje uspelo. Resnično vabimo čim več demokratično mislečih ljudi, ne samo kristjane tudi druge, da pridejo, kajti to ne bo šlo samo za predavanje teh treh uglednih predavateljev ampak na teh naših srečanjih je vedno priložnost, da se med seboj družimo in da se pogovorimo in izmenjamo stališča. Poudaril bi še, da so te volitve izredno pomembne in da je namen združevanja demokratičnih strank v predvolilno koalicijo tudi ta, da se na teh volitvah na vsak način prepreči dvotretjinsko večino levega bloka, ker bo potem prišlo do spremembe ustave in do spremembe političnega sistema. To je skoraj gotovo," pred sobotnim srečanjem poudarja Jože Mlakar.


Ne spreglejte: