Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović

V Ljubljani vrata odprl sejem Dom

| 13.03.2018, 10:29

Gospodarsko razstavišče v Ljubljani je od danes do nedelje v znamenju mednarodnega sejma Dom. Sejem letos poteka z geslom Ključne rešitve za varčen, varen in trajen dom, na njem pa se bo na 20.000 kvadratnih metrih razstavnih površin predstavljalo 590 podjetij iz 33 držav. Organizatorji si obetajo preko 50.000 obiskovalcev.

Sejem Dom je največji specializirani mednarodni sejem s področja graditeljstva v Sloveniji in sosednjih regijah s ponudbo vsega za gradnjo.

Kot je pojasnil vodja sejma Stane Kavčič, sejem ponuja vse za gradnjo, rešitve in napredne tehnologije za dom, gradbeništvo, energijsko učinkovitost, stavbno pohištvo, ogrevalno in hladilno tehnologijo, notranjo opremo, varovanje in urejanje okolice.

Sejem bo tudi letos spremljal bogat obsejemski program. Obiskovalcem bodo med drugim na voljo brezplačna predavanja in nasveti, ki sta jih pripravila gradbeni inštitut ZRMK in svetovalna mreža Ensvet.

Ob odprtju sejma bodo podelili okoljsko priznanje znak kakovosti v graditeljstvu za razvojno tehnološke dosežke s področja graditeljstva. S priznanjem si Gospodarsko razstavišče skupaj z Gradbenim inštitutom ZRMK prizadeva za večjo kakovost in konkurenčnost na področju graditeljstva v Sloveniji, s tem pa spodbuja slovenske inovacije.

Vsak obiskovalec bo ob nakupu vstopnice prejel tudi katalog, ki ga bo kot vodnik popeljal po sejmu. Katalog je hkrati tudi priročnik, v katerem je vrsto poljudnih člankov s področja graditeljstva, program svetovanj in seznam razstavljalcev z njihovimi opisi in kontakti.

Za obiskovalce sejma so pripravili tudi 'zeleno' kombinacijo vožnje z avtobusi LPP. Brezplačno vožnjo z mestnimi avtobusi LPP si lahko zagotovijo obiskovalci z vstopnico, ki so jo kupili v predprodaji na spletni strani mojekarte.si ali na njihovih drugih prodajnih mestih (tudi na Petrolovih črpalkah).

Obiskovalcem svetujejo, da parkirajo na parkiriščih Žale II, III, IV in V ter na postajališčih P+R Dolgi most in P+R Barje. V soboto in nedeljo bo tudi parkiranje na omenjenih parkiriščih brezplačno.

Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar) Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar)

Mladi na ljubljanske ulice ponesli molitev

Molitveno vzdušje je vladalo sinoči na ljubljanskih ulicah, ko je več kot sto mladih molilo križev pot. Jakob Rus iz Katoliške mladine je pojasnil, da so molitev začeli na Kongresnem trgu, ...

Peter Prevc (photo: STA) Peter Prevc (photo: STA)

Peter Prevc: Vzgonski veter Svetega Duha vedno deluje

Današnji dan v Planici se bo zapisal v zgodovino. Najuspešnejši slovenski skakalec vseh časov Peter Prevc je pred več kot 20 tisoč gledalci pomahal v slovo več kot 15 letni profesionalni karieri.

Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško) Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško)

Kako skuhati sočno velikonočno šunko?

Eno od vprašanj, ki se gospodinjam postavlja v teh dneh je, kako skuhati velikonočno šunko, da bo res sočna in okusna. Peter Oprčkal iz Kmetijske zadruge Laško pravi, da je to najbolj odvisno od ...

Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak) Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak)

Miša Pušenjak: Naravne barve za pirhe

Skoraj vsaka gospodinja dobro obvlada pripravo pirhov v rjavo rdečih odtenkih, ki najpogosteje temelji na kuhanju jajc v čebulnih olupkih. Bolj kot je čebula temne barve, bolj izrazit je tudi ...