Alen SalihovićAlen Salihović

Pod peticijo za odstop Kolar Celarčeve več kot 8.000 podpisov

Slovenija | 07.03.2018, 00:45

Gibanje Skupaj naprej, ki želi slovensko zdravstvo vrniti ljudem, je pred slabima dvema tednoma začelo zbirati podpise za odhod ministrice Milojke Kolar Celarc s položaja. Spletno peticijo je podprlo že več kot 8.000 ljudi. V prihodnjem tednu se obeta shod, podrobnosti bo gibanje še predstavilo. Kot je za naš radio poudaril njegov predsednik, ortopedski kirurg Danijel Bešič Loredan, je bistveno, da naše zdravstvo obvarujemo pred hitro sprejetimi škodljivimi ukrepi, ki bodo imeli dolgoročne posledice tudi po tem, ko se bo aktualna vlada že poslovila z oblasti.

V gibanju Bešič Loredana zahtevajo, naj premier Miro Cerar poskrbi, da bodo na ministrstvu za zdravje do konca mandata njegove vlade ustavljeni vsi postopki, posli naj bodo le tekoči. "Pričakovano ni odziva, kar je običajna praksa v zadnjih dveh, treh letih. Zato bomo imeli v petek tiskovno konferenco, na kateri bomo pojasnili nadaljnje poteze ter objavili datum in vsebino protestnega shoda," nam je povedal ugledni zdravnik.

Po besedah Bešič Loredana mora politika prevzeti odgovornost za to, da je danes položaj bolnika v slovenskem zdravstvu najslabši od osamosvojitve. "Da je to res, dokazujemo z vsebino. Predstavili je bomo še več. Poudariti želimo, kako zgrešen in napačen je bil mandat te vlade in njene ministrice za zdravje, ki ni znala prisluhniti nikomur."

Bešič Loredan je zadovoljen s številom zbranih podpisov pod peticijo za odhod Kolar Celarčeve. "Mi bomo s tem nadaljevali. Gre res predvsem za to, da se ljudje zavedamo, da zdravstvo financiramo mi sami. Enkrat mora postati jasno, kaj dobimo za ta denar. Prav tako mora postati jasno, da se mora politika umakniti iz zdravstva, ta sistem morajo začeti upravljati tisti, ki to znajo," je bil jasen.

Slovenija, Politika
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...