Ljubljana, nedelja, 16. december 2018, 02:53

Svet se bo združil v molitvi in spovedi

Papež pri spovedi
Foto © Radio Vatikan

V baziliki sv. Petra in po številnih škofijah sveta bo danes potekala pobuda 24 ur za Gospoda. Gre za 24 urno češčenje Najsvetejšega in možnost srečanja z Jezusom v zakramentu svete spovedi. V vatikanski baziliki bo spokorno bogoslužje popoldne vodil papež Frančišek, ki bo zatem tudi spovedoval. V Sloveniji omenjena pobuda poteka v okviru radijskega misijona na cvetni petek.

Pobuda 24 ur za Gospoda se je začela pred petimi leti in se kmalu razširila po vseh petih celinah. Tudi letos bo v vsaki škofiji vso noč odprta vsaj ena cerkev, da bi tako ljudem omogočili češčenje in spoved. Vodilna misel letošnje pobude so besede iz Psalma 103: »V tebi je odpuščanje«.

Po besedah predsednika papeškega sveta za spodbujanje nove evangelizacije msgr. Rina Fisichelle je njihov cilj vsem, še posebej tistim, ki težko vstopijo v cerkev, omogočiti Božji usmiljeni objem in sicer zunaj običajnega časa za to.

Pobudi se bodo pridružili tudi zaporniški duhovniki, ki želijo zapornikom omogočiti trenutek odpuščanja.

Spomnimo, da papež Frančišek večkrat govori o pomenu svete spovedi in ponavlja, da se Oče nikoli ne naveliča odpuščati: večji ko je naš greh, z večjo ljubeznijo nas sprejme, če se le kesamo tega, kar smo storili. Že kot nadškof v Buenos Airesu je veliko spovedoval in to nadaljuje, kadar je mogoče, tudi kot papež. Tako bo popoldne spovedoval v vatikanski baziliki, prejšnja leta pa je najprej sam pristopil k spovedi. Med sredino splošno avdienco je takole povabil: »Želim, da bi naše cerkve lahko ostale dolgo odprte, da bi lahko sprejele vse, ki se želijo pripraviti na veliko noč z zakramentom svete spovedi in na ta način izkusiti Božje usmiljenje

V Sloveniji bo pobuda 24 ur za Gospoda potekala v petek 23. marca, ko bo v sklopu radijskega misijona spovedni dan.


Ne spreglejte: