Ljubljana, petek, 14. december 2018, 01:40

VIDEO: p. Benedikt Lavrih: Lepo je biti na poti spreobrnjenja!

p. Benedikt Lavrih
Foto © Youtube

"A prepričan sem, da Duh prihaja od Gospoda in Gospod daje moč za naše poti spreobrnitve."

Ali je spreobrnjenje res tako zelo pomembno in potrebno za naše življenje? Zakaj toliko govora o nujnosti spreobrnjenja, če marsikdaj slišimo ali celo ugotovimo, saj ni nič boljše, saj se nič ne poboljšamo, saj smo vedno isti?

"Ne vem," na ta vprašanja odgovarja p. Benedikt in dodaja: "Bili smo tako vzgojeni, starši so nas spodbujali in v odlomku iz Markovega evangelija 1. postne nedelje, celo Jezus svari: »Čas se je dopólnil in Božje kraljestvo se je približalo. Spreobrnite se in vérujte evangeliju!«"

"Toliko stvari je v meni, ki sem jih podedoval in so moje, so del mojega življenja in se ne bom mogel iztrgati it tega, kar je v meni, kar je moja zemlja, kar je moja preteklost, kar so moje korenine. In pri spreobrnjenju tudi ne gre za to, da bi se moral iztrgati iz vsega tega, ampak sem prepričan, da je spreobrnjenje pot lepšega bogatejšega življenja.

Vsem želim, da bi v času, ko se pripravljamo na pomlad, ko se zavedamo, da je že spet pred nami rast, pomlad, popki cvetje, naj tudi naša zemlja obrodi veliko sadov. Poskušajmo biti do sebe vzpodbudni, nežni, in ne pozabimo, Duh veje kjer hoče. Morda letos še nismo dozoreli za neko odpoved, imamo še premalo Duha, morda premalo podpore s strani naših bližnjih, morda celo premalo molimo, da bi imeli to moč in milost...

A prepričan sem, da Duh prihaja od Gospoda in Gospod daje moč za naše poti spreobrnitve. Vesel postni čas vam želim, ne zagrenjen ampak vesel, ker je pot našega oblikovanja življenja, vedno nekaj živega, dobrega plemenitega in nas vodi v lep jutrišnji dan."

 


Ne spreglejte: