Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Rok MihevcRok Mihevc
p. Benedikt Lavrih (foto: Youtube)
p. Benedikt Lavrih

VIDEO: p. Benedikt Lavrih: Lepo je biti na poti spreobrnjenja!

| 17.02.2018, 20:15

Ali je spreobrnjenje res tako zelo pomembno in potrebno za naše življenje? Zakaj toliko govora o nujnosti spreobrnjenja, če marsikdaj slišimo ali celo ugotovimo, saj ni nič boljše, saj se nič ne poboljšamo, saj smo vedno isti?

"Ne vem," na ta vprašanja odgovarja p. Benedikt in dodaja: "Bili smo tako vzgojeni, starši so nas spodbujali in v odlomku iz Markovega evangelija 1. postne nedelje, celo Jezus svari: »Čas se je dopólnil in Božje kraljestvo se je približalo. Spreobrnite se in vérujte evangeliju!«"

"Toliko stvari je v meni, ki sem jih podedoval in so moje, so del mojega življenja in se ne bom mogel iztrgati it tega, kar je v meni, kar je moja zemlja, kar je moja preteklost, kar so moje korenine. In pri spreobrnjenju tudi ne gre za to, da bi se moral iztrgati iz vsega tega, ampak sem prepričan, da je spreobrnjenje pot lepšega bogatejšega življenja.

Vsem želim, da bi v času, ko se pripravljamo na pomlad, ko se zavedamo, da je že spet pred nami rast, pomlad, popki cvetje, naj tudi naša zemlja obrodi veliko sadov. Poskušajmo biti do sebe vzpodbudni, nežni, in ne pozabimo, Duh veje kjer hoče. Morda letos še nismo dozoreli za neko odpoved, imamo še premalo Duha, morda premalo podpore s strani naših bližnjih, morda celo premalo molimo, da bi imeli to moč in milost...

A prepričan sem, da Duh prihaja od Gospoda in Gospod daje moč za naše poti spreobrnitve. Vesel postni čas vam želim, ne zagrenjen ampak vesel, ker je pot našega oblikovanja življenja, vedno nekaj živega, dobrega plemenitega in nas vodi v lep jutrišnji dan."

 

Uporabljene plastenke (photo: Pixabay) Uporabljene plastenke (photo: Pixabay)

Res to potrebujem?

Praznujemo dan Zemlje – našega skupnega doma, kakor se večkrat izrazi papež Frančišek. Na svetovni in tudi slovenski ravni poteka več pobud, v katere naj bi bila vključena več kot milijarda ljudi ...

Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič) Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič)

Boga bodo vzeli zares!

Na Brezjah je bilo popoldne srečanje družin ljubljanske nadškofije. Geslo srečanja je bilo »Vzemi Boga zares!«. Srečanje so sklenili ob 16. uri s sveto mašo, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.

Medved (photo: Janko Ferlic) Medved (photo: Janko Ferlic)

Letos odobren odstrel 54 medvedov manj kot lani

Ministrstvo za naravne vire in prostor je na podlagi strokovnega mnenja Zavoda za gozdove Slovenije in Zavoda RS za varstvo narave ter študije o stanju populacije medveda, ki jo je pripravila ...