Ljubljana, ponedeljek, 22. oktober 2018, 11:57

VIDEO: Ritem srca ogrel in navdušil

Športno dvorano Osnovne šole Alojzija Šuštarja je na četrtkov večer 11. oktobra 2018 napolnilo 1200 mladih, malo manj mladih in tudi nekaterih najmlajših, željnih prijetnega večera ob duhovni glasbi, novih skladbah in tistih, ki jih dobro poznajo že iz mladinskih pevskih sestavov in od drugod. »Bilo je fenomenalno!« »Noro, petje, slavljenje, vau!« »Večer z neverjetno energijo!« »Večer slavljenja in molitve!« »Pozitivni šok!« To je le nekaj besed udeležencev, prav vsi pa so dvorano zapuščali z nasmehom in navdušenjem na obrazu.


VIDEO in FOTO: Ritem srca 2018: Prižgite luč v svojih srcih!

Ne prosim, da odstraniš ovire na naši poti, ampak da nam daš moči in iznajdljivosti, da jih bomo vedno znova premagovali, obšli, odstranili… Ne prosim, da nam prizanašaš, ampak da nam daš poguma in duhovitosti, da bomo vedno znova našli smisel. Ne prosim za nič drugega kot za vero, upanje in ljubezen!


VIDEO: NOCOJ 16. Ritem srca. Prideš?

Letošnji že 16. festival sodobne krščanske glasbe Ritem srca 2018, bo zaznamoval nocojšnji večer, odvijal pa se bo v športni dvorani Osnovne Šole Alojzija Šuštarja (Zavod sv. Stanislava) v Šentvidu v Ljubljani. Dogajanje bomo začeli z glasbenim ogrevanjem ob 18.00 v avli OŠ, ob 19.30 pa se bo v športni dvorani OŠ začel glavni dogodek. Tudi letošnji festival prinaša novo slovensko sodobno krščansko glasbo, hkrati pa bo večer, kot je že v navadi, zaokrožil slavilni koncert.


Kristina Sadar – Tvoja sem

Kristina Sadar je svež glas, a je na festivalu nastopila že pred leti, mlajša in manjša. Dogodek se ji zdi dobra priložnost za mlade, da uživajo v glasbi.


Odsev – Getsemani

Skupina Odsev je tudi stari znanec festivala, ki ga doživljajo kot vsakoletno spodbudo za njihovo delo in ohranjanje kondicije pisanja in izvajanja pesmi.


Proper – Izgubljeni sin

Proper smo na drugih festivalih že večkrat slišali, na Ritmu srca pa bodo tokrat nastopili prvič. Pravijo, da želijo zaplavati še v drugačne vode, saj je ta bistro čista in lepa.


Kaj storiti, ko ni več poti naprej?

Smo v mesecu, posvečenem mladim. Vesoljna Cerkev namreč na sinodi preko svojih predstavnikov škofov govori o njihovih potrebah, hrepenenjih, pa tudi stiskah in težavah. Pri nas v Sloveniji je bil nekakšen uvod v sinodo tudi že tradicionalni festival Stična mladih. Tam je na eni od delavnic svoj zgodbo podelila tudi Petra Kmet, danes poročena in mati petih otrok. Nekoč pa...


P. Stanislav Škrabec (1844-1918)

Škrabčevo leto je z današnjo 100. obletnico smrti p. Stanislava Škrabca doseglo svoj vrh, ki so ga obeležili z nocojšnjo slovesnostjo v Kulturnem domu v Novi Gorici. Že sinoči so se frančiškana, ki je skrbel za ohranjanje slovenskega jezika, kulture, narodne samobitnosti in krščanskih korenin, spomnili s sveto mašo v Marijini cerkvi na Kostanjevici, kjer je bival dobra štiri desetletja.


Na praznik molitve rožnega venca pri Mariji Pomagaj

God rožnovenske Matere Božje, 7. oktobra, bomo pri Mariji Pomagaj slovesno praznovali s sveto mašo ter molitvijo vseh štirih delov rožnega venca. Slovesnost bomo prenašali tudi mi.


Marko Nzobandora – K tebi

Marko Nzobandora bo na Ritmu srca nastopil drugo leto zapored, tudi kot avtor besedila in glasbe. Svoje pesmi pa piše že kar nekaj časa.


Novejše novice | Starejše novice