Štefan IskraŠtefan Iskra
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović
Papež z župniki rimske škofije (foto: Radio Vatikan)
Papež z župniki rimske škofije

Papež z rimskimi duhovniki

Cerkev po svetu | 16.02.2018, 12:12 Marta Jerebič

Papež Frančišek se je včeraj v lateranski baziliki srečal z duhovniki rimske škofije. Dogodek se je začel s spokornim bogoslužjem, med katerim je uro in pol spovedoval tudi papež Frančišek. Nato pa je spregovoril o različnih obdobjih duhovništva.

Mlade je povabil, naj iščejo lasten duhovniški slog, najdejo pa naj si tudi voditelja, ki jim bo pomagal pri razločevanju.

Duhovnikom srednjih let je priporočil veliko molitve, saj je to čas skušnjav. Papež je poudaril, da je pomembno ne popustiti.

Duhovnikom zrelih let pa je dejal, da lahko storijo še veliko, posebej prek »pastorale ušesa« t. j. poslušanja. Pozval jih je tudi, naj se pogovarjajo z mladimi in jim pomagajo najti korenine, ki jih današnje mlade generacije potrebujejo.

Frančišek je nato nenapovedano obiskal rimsko bogoslovno semenišče. Zaustavil se je v molitvi v kapeli Marije zaupanja ter kosil s 70 bogoslovci.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...