Ljubljana, petek, 18. januar 2019, 00:19

Kardinal O'Malley in nadškof Chaput v prijateljsko stavo pred Super Bowlom

Ameriški nogomet
Foto © Pixabay

Pred nami je Super Bowl, največji športni dogodek v ZDA. Prek televizijskih sprejemnikov ga bo to noč spremljalo več milijonov ljudi po vsem svetu. Naslov prvaka v ligi NFL bodo v Minneapolisu branili Patrioti iz New Englanda, pomerili se bodo z Orli iz Filadelfije. Kardinal Sean O'Malley iz Bostona in filadelfijski nadškof Charles Chaput sta ob tem sklenila prijateljsko stavo. Hkrati sta sporočila, da ne gre toliko za tekmovanje kot za poudarjanje pomena skupnosti.

Kaj sta se dogovorila kardinal O'Malley in nadškof Chaput? Če bodo finale lige ameriškega nogometa dobili filadelfijski Orli, bo prvi daroval 100 dolarjev zavetišču Svetega Janeza v Filadelfiji, ki pomaga brezdomcem. Če bodo zmagali Patrioti, bo drugi isti znesek daroval katoliški agenciji v Bostonu, pod okrilje katere sodijo številni dobrodelni programi in je ena osrednjih ponudnikov socialnih storitev v tamkajšnji nadškofiji.

Spletni portal Crux poroča, da sta kardinal O'Malley in nadškof Chaput dolgoletna prijatelja. Kot sta pojasnila v skupni izjavi, gre v tem duhu razumeti tudi njuno stavo. Zaupata vsak v svojo ekipo in hkrati poudarjata, da sta ob športnem duhu pri obeh prav tako občudovanja vredni zavezanost pomoči lokalnima skupnostma in odzivanje na potrebe tistih, ki so v stiskah. Kardinal O'Malley in nadškof Chaput molita za varno in prijetno odigran Super Bowl. Zapisala sta še, naj dar Božje ljubezni in miru zbliža družbi obeh mest.


Ne spreglejte: