Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović
Otroška kolonija v Cordobi (foto: Svobodna Slovenija)
Otroška kolonija v Cordobi

Nepozabo doživetje na otroški koloniji

Slovenci po svetu | 21.02.2018, 20:19 Matjaž Merljak

Tudi letos so se otroci sobotnih slovenskih šol v Argentini udeležili poletne kolonije v Cordobi. Kot na spletni strani tednika Svobodna Slovenija piše Nevenka Grohar, so ob prijetnem druženju utrejevali znanje slovenskega jezika in pletli lepe prijateljske vezi.

V Slovenski hiši v Buenos Airesu so se zbrali 2. januarja, v cerkvi počastili Jezusa v sveti evharistiji in ga prosili za srečno pot. V Hanželičevem domu so jih prijazno sprejeli naslednji dan. Tam je bilo zelo vroče, zato so se veselo ohladili v bazenu, po večerni sveti maši pa so se zbrali ob kresu.

V naslednjih dneh so spoznavali okolico, med drugim so se ob molitvi križevega pota povzpeli na hrib do Kristusovega kipa in do jeza »San Jerónimo«. V počitniškem tednu je bil tudi sveti večer pred praznikom vseh svetih. Med molitvijo so pokadili in blagoslovili prostore doma, potem pa so s pesmijo in uprizoritvijo jaslic premišljevali božično skrivnost. V nedeljo, 7. januarja, so pri sveti maši v kapeli ustoličili podobo Marije Pomagaj, zvečer so igrali misjonsko tombolo - gospa Mirijam jim je pripovedovala o revnih otrocih in o patru Mlakarju, ki v Afriki nadaljuje misijonsko delo pokojnega patra Tomažina.

Ob zabavnih doživetjih so pletli prijateljske vezi
Ob zabavnih doživetjih so pletli prijateljske vezi © Svobodna Slovenija

"Dnevi so hitro minevali, mi pa smo v vsakem posebej uživali! Začeli smo plesti lepe prijateljske vezi; skupaj smo uživali vsak trenutek, najsibo ob hoji po hribih, ob zabavnih popoldnevih v bazenu ali pa ob ročnih delih, tekmovanjih v slovenščini ali raznih športih. Posebno lep je bil izlet v Los Terrones, saj smo lahko opazovali čudovite oblike skal, poslušali zvoke v naravi in se sprehodili po res lepem parku!"

Svoj prosti čas so za slovenske otroke darovali: Miriam Mehle Javoršek, duhovnik Robert Brest, Štefi Bokalič, Kavdija Belič, Nati Javoršek, Nevenka Grohar, Erik Oblak in Niko Puntar.

Pot preživetja v naravi
Pot preživetja v naravi © Svobodna Slovenija

Slovenci po svetu
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...