Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Rok MihevcRok Mihevc
Svete Višarje pozimi (foto: Rafaelova družba)
Svete Višarje pozimi

Vabilo na Zimske višarske dneve mladih

Slovenci po svetu | 12.02.2018, 11:51 Matjaž Merljak

Rafaelova družba mlade med 18-im in 35-im letom starosti vabi na Svete Višarje od petka, 2., do nedelje, 4. marca 2018.

Čez dan se boste skupaj družili - smučarji kurili energijo na smučišču Svetih Višarij, nesmučarji pa dneve izkoristili za pohode na svežem zraku in ob prelepem razgledu v objemu gorskih vršacev.

Oba večera boste preživeli na toplem v Ehrlichovem domu. Gost bo Romeo Volk, učitelj tehnične in likovne vzgoje in velik ljubitelj ljudske glasbe, ki jo poustvarja v družinskem triu Volk Folk. Predstavil bo neznano likovno dediščino slovenskega etničnega prostora.

Proti Svetim Višarjam se boste z avtomobili odpeljali v petek zjutraj, program pa se bo zaključil v nedeljo po kosilu. Predviden prispevek za nastanitev, hrano in večerni program z gosti je 40 €.

Dodatne informacije in prijave pri Rafaelovi družbi.

Pridruži se še ti in preživi z nami konec tedna ob smuki, pohodih, prepevanju slovenskih ljudskih pesmi in prijetni družbi!

Slovenci po svetu
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...