Ljubljana, nedelja, 16. december 2018, 02:13

Dr. Globokar zapušča mesto direktorja Zavoda sv. Stanislava

Dr. Roman globokar v studiu Radia Ognjišče
Foto © Mirjam Judež

Dr. Roman Globokar se poslavlja z mesta direktorja Zavoda sv. Stanislava, za njegovo delo se mu bodo zahvalili pri opoldanski sveti maši. Somaševanje v Zavodu bo vodil ljubljanski nadškof Stanislav Zore, dogodka pa se bodo udeležili tudi otroci iz vrtca in osnovne šole ter gimnazijci. Funkcijo direktorja bo 1. marca nastopil mag. Anton Česen.

Dr. Roman Globokar je vodenje Zavoda sv. Stanislava prevzel pred dvanajstimi leti, v tem času sta nastala vrtec in osnovna šola, a kot sam pravi, ti dosežki niso na prvem mestu:

»Najpomembnejše se mi zdi, graditi skupnost. Bolj kot stavbe mi je bilo pomembno graditi skupnost učencev, učiteljev, staršev, pa tudi v povezavi s cerkvenim občestvom, lokalno in državno skupnostjo. Torej pripravljamo otroke za življenje v tem svetu.«

In kakšno mesto v slovenskem prostoru zaseda Zavod sv. Stanislava: »Mislim, da je to prostor ustvarjalnosti in novih, svežih idej. Veliko stvari, ki smo jih v 25 letih oblikovali v našem zavodu, je potem mesto našlo tudi v javnih šolah.«

Svojemu nasledniku, mag. Antonu Česnu, želi, da bi navduševal svoje sodelavce in otroke, da bi razvili svoje talente in gradili skupnost. »Želim mu tudi obilo potrpežljivosti in modrosti pri dogovarjanju z zunanjimi deležniki tako s škofijo kot državo, ministrstvom, občino.« Pri tem je mislil predvsem na problem financiranja oziroma razne razpise. Dr. Roman Globokar marca odhaja na študijsko izpopolnjevanje v Dublin, jeseni pa bo prevzel še dodatna predavanja na Teološki fakulteti in študentsko pastoralo.


Ne spreglejte: