Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Jakob ČukJakob Čuk
Alen SalihovićAlen Salihović

Georg Ratzinger moli za srečno zadnjo uro zase in svojega brata

Cerkev po svetu | 14.02.2018, 10:57 Marta Jerebič

Brat Benedikta XVI., Georg Ratzinger, je zaskrbljen za zdravje svojega brata. V pogovoru za današnjo izdajo nemške revije Neue Post je dejal, da je zaslužni papež zaradi bolezni, ki prizadeva nevrološki sistem, vse bolj odvisen od invalidskega vozička. Paraliza lahko prizadene srce. »Potem bi bilo hitro konec,« je dejal 94-letni Georg Ratzinger in dodal, da vsak dan moli za srečno zadnjo uro zase in za svojega brata.

Povedal je še, da se po telefonu slišita vsak dan. Če bo Bog dal, se nameravata srečati 8. aprila, ko bo pripotoval v Rim, da bosta skupaj praznovala Benediktov 91. rojstni dan, ki ga ima 16. aprila. »Vendar je do takrat še daleč. Kdo ve, kaj vse se bo do takrat zgodilo,« je dejal Georg Ratzinger.

Benedikt XVI. je že prejšnji teden v pismu italijanskemu dnevniku Corriere della Sera zapisal, da njegove fizične moči pešajo in da je na romanju Domov.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...