Maja MorelaMaja Morela
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović

V Lurdu priznali 70. čudež

Cerkev po svetu | 12.02.2018, 08:44 Marta Jerebič

Na včerajšnji praznik Lurške Matere Božje smo obhajali svetovni dan bolnikov. Še posebej slovesno je bilo v Lurdu, kjer so praznovali 160. obletnico Marijinih prikazovanj Bernardki Soubirous. Ob tej priložnosti so uradno priznali 70. čudež, do katerega je prišlo v tem romarskem središču. Gre za ozdravljene redovnice Bernadette Moriau, ki je bila več let paralizirana. Od leta 1987 ni več mogla hoditi, čudež pa se je zgodil pred desetimi leti 11. julija 2008.

Lurd je obiskala nekaj dni prej. »V votlini sem začutila skrivnostno prisotnost Marije in male Bernardke … Nisem prosila za ozdravljenje, ampak za spreobrnjenje srca in moč, da kot bolnica nadaljujem svojo pot,« je v videu, ki ga je objavila škofija Beauvais, povedala danes 79-letna redovnica Bernadette Moriau.

Čudež ozdravljenja se je zgodil ob vrnitvi v njeno redovno skupnost blizu Beauvaisa, ko so bili med čaščenjem Najsvetejšega v duhu povezani z Lurdom. »V svojem srcu sem močno podoživela blagoslov bolnikov z Najsvetejšim v Lurdu in zares začutila prisotnost Jezusa.« S. Moriau pravi, da se ji je ob koncu češčenja po telesu razširila toplota. Po vrnitvi v svojo sobo je začutila, da mora odstraniti ortopedske proteze, brez pomoči je vstala in začela hoditi.

Mednarodni zdravniški urad v Lurdu je njen primer čudežnega ozdravljenja potrdil novembra 2016. do uradne objave je prišlo včeraj.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar) Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar)

Mladi na ljubljanske ulice ponesli molitev

Molitveno vzdušje je vladalo sinoči na ljubljanskih ulicah, ko je več kot sto mladih molilo križev pot. Jakob Rus iz Katoliške mladine je pojasnil, da so molitev začeli na Kongresnem trgu, ...

Peter Prevc (photo: STA) Peter Prevc (photo: STA)

Peter Prevc: Vzgonski veter Svetega Duha vedno deluje

Današnji dan v Planici se bo zapisal v zgodovino. Najuspešnejši slovenski skakalec vseh časov Peter Prevc je pred več kot 20 tisoč gledalci pomahal v slovo več kot 15 letni profesionalni karieri.

Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško) Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško)

Kako skuhati sočno velikonočno šunko?

Eno od vprašanj, ki se gospodinjam postavlja v teh dneh je, kako skuhati velikonočno šunko, da bo res sočna in okusna. Peter Oprčkal iz Kmetijske zadruge Laško pravi, da je to najbolj odvisno od ...

Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak) Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak)

Miša Pušenjak: Naravne barve za pirhe

Skoraj vsaka gospodinja dobro obvlada pripravo pirhov v rjavo rdečih odtenkih, ki najpogosteje temelji na kuhanju jajc v čebulnih olupkih. Bolj kot je čebula temne barve, bolj izrazit je tudi ...