Ljubljana, torek, 22. januar 2019, 17:50

V Lurdu priznali 70. čudež

S. Bernadette Moriau
Foto © Splet

Na včerajšnji praznik Lurške Matere Božje smo obhajali svetovni dan bolnikov. Še posebej slovesno je bilo v Lurdu, kjer so praznovali 160. obletnico Marijinih prikazovanj Bernardki Soubirous. Ob tej priložnosti so uradno priznali 70. čudež, do katerega je prišlo v tem romarskem središču. Gre za ozdravljene redovnice Bernadette Moriau, ki je bila več let paralizirana. Od leta 1987 ni več mogla hoditi, čudež pa se je zgodil pred desetimi leti 11. julija 2008.

Lurd je obiskala nekaj dni prej. »V votlini sem začutila skrivnostno prisotnost Marije in male Bernardke … Nisem prosila za ozdravljenje, ampak za spreobrnjenje srca in moč, da kot bolnica nadaljujem svojo pot,« je v videu, ki ga je objavila škofija Beauvais, povedala danes 79-letna redovnica Bernadette Moriau.

Čudež ozdravljenja se je zgodil ob vrnitvi v njeno redovno skupnost blizu Beauvaisa, ko so bili med čaščenjem Najsvetejšega v duhu povezani z Lurdom. »V svojem srcu sem močno podoživela blagoslov bolnikov z Najsvetejšim v Lurdu in zares začutila prisotnost Jezusa.« S. Moriau pravi, da se ji je ob koncu češčenja po telesu razširila toplota. Po vrnitvi v svojo sobo je začutila, da mora odstraniti ortopedske proteze, brez pomoči je vstala in začela hoditi.

Mednarodni zdravniški urad v Lurdu je njen primer čudežnega ozdravljenja potrdil novembra 2016. do uradne objave je prišlo včeraj.


Ne spreglejte: