Ljubljana, sobota, 19. januar 2019, 03:37

Benedikt XVI.: Sem na romanju Domov

Benedikt XVI., foto © vaticannews.va
Benedikt XVI.
Foto © CTV/OSSROM

Benedikt XVI. je ob »počasnem pešanju fizičnih moči notranje na romanju Domov.« Tako je sam zaslužni papež napisal v pismu novinarju italijanskega dnevnika Corriere della Sera, Massimu Francu. Ta mu je namreč ob 5. obletnici odstopa s Petrovega sedeža prenesel pozdrave in skrbi številnih bralcev dnevnika, ki so spraševali, kako preživlja zadnje obdobje svojega življenja. Časopis celotno pismo, ki je sicer zelo kratko, objavlja na prvi strani današnje izdaje.

Dragi gospod Franco,

ganilo me je, da številni bralci vašega časopisa želijo vedeti, kako preživljam to zadnje obdobje v svojem življenju. O tem lahko rečem le, da sem ob počasnem pešanju fizičnih moči notranje na romanju Domov.

Velika milost je, da sem na tem zadnjem koščku poti, ki je včasih nekoliko naporna, obkrožen s tako ljubeznijo in dobroto, ki si ju ne bi mogel nikoli zamisliti.

V tem smislu tudi zanimanje vaših bralcev doživljam kot spremljavo na kosu te poti. Zato ne morem, da se ne bi zahvalil in s svoje strani vsem zagotovil svojo molitev.

Prisrčni pozdravi,

sledi lastnoročni podpis papeža Benedikta XVI.

Pismo Benedikta XVI., ki ga je poslal novinarju dnevnika Corriere della Sera
Pismo Benedikta XVI., ki ga je poslal novinarju dnevnika Corriere della Sera

 

Tako Benedikt XVI. v pismu novinarju Francu, ki v članku pojasnjuje, da so pred nekaj dnevi nanj naslovili to vprašanje bralcev in mu dali vedeti, da ni pozabljen.

Benedikt XVI. je svojo odločitev o odstopu sporočil 11. februarja 2013, Petrov sedež pa je nato uradno zapustil 28. februarja.

 


Ne spreglejte: