Ljubljana, petek, 18. januar 2019, 00:43

S. Andreja Godnič: Papež Frančišek je moj papež

s. Andreja Godnič
Foto © splet

"Doživeti, da voditelj, Jezusov namestnik, v bistvu točno to živi, kar ti bereš v evangeliju vsak dan, je zame eno neskončno olajšanje."

V Peruju še vedno odmeva papežev nedavni obisk. Med tistimi, ki so ga sprejeli, je bila tudi slovenska misijonarka, uršulinka s. Andreja Godnič. Za naš radio je povedala, da si ljudje nenehno pripovedujejo, kaj jim je papež rekel, koga je pozdravil, poljubil. Sama pa je papeža doživela predvsem kot veliko veselje in hkrati olajšanje.

Papež vedno najgloblje odgovori na to, kar si želim, ali pa potrebujem, pravi s. Andreja Godnič. »To je moj papež, to je dejstvo. To je to. Ko si želiš imeti zgled, ideal, kako naj bi bilo, je to to«, pravi s. Andreja.

Za naš radio je povedala, da je ob njegovem obisku doživela veliko veselje, hkrati pa tudi olajšanje, saj je papež živa uresničitev drugega vatikanskega koncila. »Doživeti, da voditelj, Jezusov namestnik, v bistvu točno to živi, kar ti bereš v evangeliju vsak dan, je zame eno neskončno olajšanje.«

Poudarila je tudi nenehno molitev papeža Frančiška. »To je to, kar jaz doživljam pri papežu. Taka molitev 24 ur na dan; en stereo molitve, ki jo ima. Ko nekaj izreče, je bomba. On vrže bombo, tempirano bombo in tista bomba potem eksplodira, in naredi en shift notri, te malo duhovno premakne, ker ti dan en uvid, ki te potem, ko si v situaciji teme, se ti takoj nekaj prižge«, še pravi s. Andreja Godnič, ki že deset let deluje v Peruju.

Papež s staroselci Amazonije
Papež s staroselci Amazonije

Papež tolaži mlado policistko, ki jo je konj vrgel iz sedla
Papež tolaži mlado policistko, ki jo je konj vrgel iz sedla


Ne spreglejte: