Blaž LesnikBlaž Lesnik
Jakob ČukJakob Čuk
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Hotel Medena (foto: Kompas)
Hotel Medena

Vabljeni na 16. radijske počitnice!

Dogodki | 28.03.2018, 09:34

Počitnice z Radiem Ognjišče bodo od 21. do 28. junija 2018 v hotelu Medena v Trogirju, ki velja za eno lepših dalmatinskih mest. Sicer pa je znano, da Dalmacija slovi po čisti morski vodi, mili mediteranski klimi, obilici sonca, lepih plažah, odlični hrani, borovih gozdovih in lepih mestih, s številnimi zanimivostmi, palačami, ozkimi ulicami in trgi.

Prijave so že mogoče v vseh Kompasovih poslovalnicah ali na telefonskih številkah:
01 2006 111 in 080 19 60.

Cena na osebo v STANDARD SOBAH: 569€

Cena za otroka do 12 let na tretjem in četrtem ležišču: 399€

Popust: odrasla oseba na tretjem ležišču: 80€

Cena na osebo v SUPERIOR SOBAH: 589€

Cena za otroka do 12 let na tretjem in četrtem ležišču: 435€

Popust: odrasla oseba na tretjem ležišču: 90€

DOPLAČILA OB PRIJAVI:

- administrativni stroški prijave 18 €,

- enoposteljna soba: SOBA STANDARD: 130 € (število enoposteljnih sob je omejeno).

SOBA SUPERIOR : 145 € (število enoposteljnih sob je omejeno).

- zavarovanje rizika odpovedi v višini 4,5 % osnovne cene.

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz iz različnih krajev v Sloveniji (glej spodaj), 7 polpenzionov v hotelu Medena v dvoposteljnih sobah (pri večerji kozarec vina, piva ali brezalkoholne pijače), turistično pristojbino, stroške lokalnega vodenja, 2 izleta, vstopnino za ogled Imotskih jezer, dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini Vzajemna, DDV, vodenje in organizacijo potovanja.

Hotel Medena
Hotel Medena © Kompas

PROGRAM POTOVANJA:

1.dan: SLOVENIJA – KARLOVAC – TROGIR

V jutranjih urah odhod avtobusov iz različnih krajev v Sloveniji. Vožnja do Karlovca. Sveta maša v hrvaškem narodnem svetišču svetega Jožefa. Nato vožnja skozi Liko v Dalmacijo. Popoldne prihod v hotel Medena v Trogiru, nastanitev, ogled okolice, večerja, prenočevanje.

2.dan – 7.dan: Hotel Medena

Po zajtrku in sveti maši v hotelu bodo dnevi namenjeni uživanju na plaži, kopanju, sprehodih ob morju in po borovem gozdu, druženju in zabavi. Vsak dan polpenzion s pijačo ob večerji v hotelu in večerni program.

V času počitnic bomo za vas pripravili več izletov. V ceni počitnic sta dva izleta: romanje v Međugorje in izlet v Trogir, v kanjon reke Cetine in v Imotski, kjer si boste ogledali Modro in Rdeče jezero.

Za doplačilo bo izlet z ladjo ob obali in Srednjedalmatinskih otokih z ribjim piknikom in avtobusni izlet z ogledom etno vasi Dalmati z degustacijo dalmatinskih specialitet.

8.dan: TROGIR – UDBINA – SLOVENIJA

V dopoldanskih urah slovo od hotela. Vožnja skozi Dalmacijo v Liko. Postanek na Udbini za sv. mašo v cerkvi hrvaških mučencev, nato nadaljevanje potovanja proti Sloveniji. Prihod domov v večernih urah.

Opis hotela: HOTEL MEDENA 3*

Leži v lepem borovem gozdu, v bližini plaže, ne daleč od mesta Trogir in okoli 30 km od Splita. Prikupna sprehajalna promenada ga povezuje z mestecem spodnji Seget (Seget Donji). Okolico hotela krasijo borovci, ob obali so lepe plaže, lep je pogled na Trogirski zaliv. Hotel je eden večjih tovrstnih kompleksov na Jadranu, sestavljen iz dveh 8-nastropnih zgradb v obliki črke Y, ki imata vsaka okoli 250 sob. Med obema stavbama so recepcija, kongresni center in glavna restavracija. Ob hotelu je veliko rekreacijskih objektov (nogometna igrišča, košarkarsko igrišče, idr.)

Hotel Medena
Plaža Hotel Medena Trogir © Kompas

PLAŽA: hotelska plaža je dolga okoli 250m, je kombinacija betona in proda. S hotela do plaže vodi urejena pot, ki vsebuje nekaj položnih stopnic. Hotel ima tudi velik zunanji bazen 250 m2 (od tega 200 m2 namenjenim odraslim, ostalo pa otrokom). Ležalniki na plaži in ob bazenu so za doplačilo. V sklopu plaže je tudi plažni bar. Hotel je v času sezone opremljen tudi z marketom za najnujnejše potrebe.

Soba hotel Medena Trogir
Soba hotel Medena Trogir © Kompas

SOBE:

KATEGORIJA STANDARD:

Sobe ustrezajo kategoriji 3* in so opremljene z nekoliko starejšim pohištvom. Sobe imajo kopalnico s kadjo, sefom, mini hladilnik, klimo, sušilec za lase, satelitsko tv, telefon, brezplačni wi-fi

KATEGORIJA SUPERIOR:

Sobe so renovirane po letu 2013. So modernejše in bolj prostorne

Oprema superior sobe: kopalnica s kadjo, sef, mini hladilnik, klima sušilec za lase, satelitska tv, LCD TV, francoski tip balkona (okna), telefon, brezplačni wi-fi (slika superior sobe na desni).

PREHRANA: samopostrežni zajtrki in večerje, pri večerjah vključen kozarec vina ali brezalkoholne pijače.

Odhodi avtobusov bodo, ob zadostnem številu prijav (najmanj 20), iz naslednjih krajev:

ŠTAJERSKA/Maribor, Celje; GORENJSKA/Kranj, Škofja Loka; PRIMORSKA/Nova Gorica, Kanal, Koper, Ajdovščina; NOTRANJSKA/Postojna, Logatec, Vrhnika; OSREDNJA SLOVENIJA/Ljubljana, Domžale; DOLENJSKA/Novo mesto, Brežice.

Dogodki
Jožica Ličen (photo: ARO) Jožica Ličen (photo: ARO)

Po večno plačilo k Bogu odšla Jožica Ličen

Na tiho nedeljo je odšla po zasluženo plačilo k Bogu dolgoletna sodelavka in ravnateljica Škofijske Karitas Koper, Jožica Ličen. Poznali smo jo kot neutrudno prostovoljko, ki je desetletja z vsemi ...

Dr. Federico Potočnik (photo: Rok Mihevc) Dr. Federico Potočnik (photo: Rok Mihevc)

Federico Potočnik: Stavka je nujna

Stavka na pobudo Sindikata zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides se vleče že dva meseca, a rešitve še ni na vidiku. Eden od tistih, ki stavkajo, je tudi infektolog dr. Federico V. Potočnik, ...

Nekdanji vojaški vikar Jože Plut (photo: ) Nekdanji vojaški vikar Jože Plut (photo: )

Bela zastava ni ponižujoča predaja

Po dveh letih vojne v Ukrajini, ki je terjala na obeh straneh preveč smrti, je poziv papeža Frančiška k pogajanjem več kot na mestu. A nekateri odzivi so bili ob besedi »bela zastava« burni, ...

Nekdanji dijaki Škofijske gimnazije  (photo: Rok Mihevc) Nekdanji dijaki Škofijske gimnazije  (photo: Rok Mihevc)

Iz istega gnezda odleteli na različna področja

Pred začetkom tedna katoliškega šolstva smo se v Kolokviju pogovarjali z nekdanjimi dijaki Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška v Mariboru. Ana Ferš, Larisa Krajnc, Izidor Jelenc in Metod ...

Br. Štefan Kožuh v samostanu Celice pri Cortini (photo: Rok Mihevc) Br. Štefan Kožuh v samostanu Celice pri Cortini (photo: Rok Mihevc)

Molitev je utrip, ki daje moji duši življenje #video

Osrednje misijonske govore v sklopu 19. Radijskega misijona pripravlja kapucin br. Štefan Kožuh. Nastajajo v krajih svetega Frančiška Asiškega. Prvi nagovor je nastal v Celicah pri Cortoni, ...